Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

TOP 10 potravín pre biele ZUBY: Prirodzené zosvetlenie chrupu vďaka prírodným zubným kefkám!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: gettyimages.com)

Žiarivý úsmev je zrejme to prvé, čo si všimneme na druhom človeku. Ako ohúriť krajším a žiarivejším chrupom? Hoci je jednou z možností chodiť pravidelne na dentálne ošetrenie, môžete ísť na to prírodne!

Aby sme predišli tvorbe zubných kazov, treba si ich poriadne umývať minimálne dvakrát za deň. Medzizubná kefka, dentálna niť či ústna voda by mali byť samozrejmosťou. Zdravý chrup je základ pekného úsmevu. Ale čo farba zubov? Tá môže spôsobiť vrásky na čele nejednému z nás. Hoci sa množstvo ľudí veľmi snaží, nedokážu docieliť vytúženú bielu farbu. Problémom môže byť jedlo, ktoré konzumujú. Aby sme mali biele zuby, mali by sme sa vyhýbať čaju, káve, či červenému vínu, taktiež tmavé ovocie spôsobuje zafarbenie zubov.

Čítajte tiež: Pred KONZUMÁCIOU ovocia a zeleniny by ste mali spraviť jednu vec: Inak si to odskáču vaše OBLIČKY

Vedeli ste, že existujú jedlá, ktoré prirodzene zosvetlia farbu zubov? Ako sa píše na medicaldaily.com, toto ovocie a zelenina vám pomôže vykúzliť žiarivý, biely úsmev.

Jablká

Hovorí sa, že keď budete konzumovať jedno jablko denne, podarí sa vám držať lekárov ďaleko od tela. Ukazuje sa, že rovnako nebudete musieť často navštevovať aj zubára. Jablká totiž fungujú ako prírodná zubná kefka, pomáhajú čistiť povlak a zubný kameň.

TOP 10 potravín pre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Pomaranče, citróny, mäta a ananás

Všetky tieto druhy ovocia obsahujú vitamín C, ktorý pomáha chrániť ďasná pred zápalom a infekciou. Keď ich zaradíte do svojho jedálnička, budete sa chváliť zdravým úsmevom.

Jahody

Ak chcete získať belší úsmev, jednoducho si potierajte zuby jahodami. Môžete si pripraviť jahodové pyré a používať ho ako pastu. Zdá sa vám to čudné? Nemusí. Jahody obsahujú enzým, ktorý je prírodným bielidlom, vitamín C a kyselinu jablčnú, ktorá dokáže odstrániť škvrny na zuboch.

TOP 10 potravín pre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Banány

Okrem toho, že banán obsahuje draslík, horčík a mangán, ktoré telo potrebuje, aby bolo zdravé, tieto minerály v šupke zuby skutočne vybielia. Ak chcete dosiahnuť biely chrup, potierajte si ňou zuby, kým sa na nich nevytvorí banánová pasta. Nechajte ju pôsobiť po dobu 10 minút.

Sladké zemiaky

Sladké zemiaky, alebo inak batáty sú bohatým zdrojom vitamínov prospešných pre život. Ich konzumáciou ochránite svoju zubnú sklovinu a rovnako prispejú k tomu, že budú belšie.

Brokolica

Máte radi brokolicu? Výborne. Keď ju budete konzumovať v surovom stave, dodáte telu množstvo vitamínov. Okrem toho, že vás zasýti, na zuby zapôsobí ako jemný peeling a vyčistí ich.

TOP 10 potravín pre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zeler

Táto koreňová zelenina je známa tým, že pomáha zhadzovať nadbytočné kilá. No mnoho ľudí pravdepodobne nevie, že vďaka konzumácii zeleru docielite zdravý a biely chrup, pretože podporuje tvorbu slín. Zuby sa vďaka nemu rýchlejšie a efektívnejšie prečistia.

Viac o téme: PotravinyZdravieZuby
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9