Pitie PIVA každý deň má jednu veľkú výhodu: Schopnosť zlatého moku, o akej sa vám nesnívalo!

2020-09-03 16:50:00

Kto by to bol čakal, že obľúbený alkoholický nápoj bude tak prospešný pre ľudské zdravie. Pritom si stačí vychutnať jeden pohár zlatého moku denne! Výsledkom bude dlhší život a ochrana pred nespavosťou, demenciou a dokonca obezitou. Ktoré pivá to dokážu?

Najnovší výskum naznačuje, že pivo, na ktorom si pochutnáte každý deň, vám pomôže k dlhovekosti, ako sa uvádza na thesun.co.uk. Aspoň tak to tvrdia vedci, podľa ktorých tento alkoholický nápoj vyniká probiotikami prospievajúcimi ľudskému organizmu. Pivo tak zabráni vzniku obezite, nespavosti a dokonca aj demencie. 

Čítajte tiež: NAJLEPŠIE cvičenie, ktoré aktivuje gény dlhovekosti: TRÉNING vás zbaví tuku a predĺži ŽIVOT!

Podieľajú sa na tom kvasinky

Odborníci zistili, že hlavne silnejšie belgické pivá sú bohaté na probiotické kvasinky. Je im pripisovaná schopnosť boja proti chorobám ako je Alzheimerova choroba, autizmus a rakovina hrubého čreva. Na rozdiel od väčšiny pív tieto sa kvasia dvakrát – v pivovare a potom znovu vo fľaši. Tento proces zvyšuje silu piva. Pre zdravie je dôležité, aby sa pri fermentácii vo fľaši podieľal iný kmeň kvasiniek, ako sa vyskytuje v tradičných pivách. Nielenže sa vtedy premieňa cukor na alkohol, ale produkujú sa aj kyseliny, ktoré ničia škodlivé baktérie. 

Profesor Eric Claassen, odborník na črevné baktérie na Amsterdamskej univerzite povedal: „Vo vysokých koncentráciách je alkohol zlý pre črevo, ale ak pijete jedno z týchto pív každý deň, bolo by to pre vás veľmi dobré.

Ďalší výskum z University of Nebraska v USA zistil, že niektoré fľaškové pivá obsahujú až 50 miliónov probiotických alebo „dobrých“ baktérií. Profesor Claasen dodal, že v stredoveku ľudia bežne vyrábali pivo, pretože voda nebola pitná. Kvasinky mali tú silu, že zabili zlé baktérie vo vode. 

Fotogaléria


Tagy:
pivo zdravie kvasinky črevo dlhovekosť

2020-09-03 16:50:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia