Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Noc plná ALKOHOLU bez následkov? Žiadny sen, táto ZÁCHRANA je účinnejšia ako čokoľvek iné

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Piatok večer, za vami náročný týždeň a okrem relaxu sa chcete aj poriadne „zresetovať“. Tento scénar pozná snáď každý. Vyrazíte na žúr, alkohol a kamaráti vám robia spoločnosť a ráno? Dá sa vôbec takéto ráno prežiť?

Bolesť hlavy, sucho v ústach a nevoľnosť vystrieda veta: „Už nikdy nebudem piť.“ No naskytne sa ďalšia príležitosť a opäť do toho spadnete? Vyskúšali ste už množstvo „zaručených“ receptov, ako poraziť rannú opicu a nič predsa nepomohlo?

Čítajte tiež: Zvláštna kombinácia s nečakaným účinkom: Čo sa stane, ak pridáte soľ do kávy?

Ovocný koktejl ako riešenie

Existuje rastlina, ktorá má pozitívny vplyv na zmiernenie symptómov, ktoré sa objavujú ráno po požití alkoholu, ako sa uvádza na collegeofmedicine.org.uk! Čudujte sa svetu, prišli časy bez kamošky „opičky“. Údajne pomôžu výdatné raňajky so slaninou a vajíčkom alebo koktejl z čerešní a kaktusu.

Totižto koktejl vyrobený z kaktusu (pichľavých hrušiek) a čerešní je najlepším liekom na rannú opicu. A čo ešte tento zázračný koktejl dokáže? Dokáže znížiť počet niektorých chorôb na polovicu a znížiť bolesť hlavy až o tretinu. Práve tento ovocný koktejl by mohol byť odpoveďou na vyliečenie mnohých neduhov.

Plody opuncie, tiež nazývanej ako pichľavá hruška, majú schopnosť stabilizovať hladinu cukru v krvi, takže sú vhodné pre diabetikov. Podporujú trávenie, urýchľujú proces rozkladania tukov v tele a sú výborné aj pre ľudí, ktorí to prehnali s alkoholom a nevedia si rady, ako sa zbaviť bolesti hlavy. Pomôže rýchlejšie, ako akýkoľvek iný liek.

Noc plná ALKOHOLU bez
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Vždy sa vravelo, že opica je len forma dehydratácie a preto by sa malo veľa piť. No jedna nová štúdia ukazuje, že dehydratácia a alkohol má len veľmi málo spoločného. Síce vedci ešte neprišli na to, ktorý aspekt alkoholu skutočne spôsobuje bolesť hlavy, no ponúkajú riešenie.

Tento "čarovný" nápoj pomôže

Nemeckí vedci nenechali nič na náhodu a vypracovali štúdiu. Štúdie sa zúčastnilo 214 účastníkov vo veku 18 až 65 rokov. Vznikli dve skupiny. Prvá skupina dostala „čarovný nápoj“, druhá placebo. Účastníci nápoj vypili asi 45 minút pred konzumáciou alkoholu. Potom mohli piť, koľko sa im zachcelo. Vedci im následne odobrali vzorky moču a krvi a každých 12 hodín po vypití vyplnili dotazník, aké boli ich príznaky.

Podľa štúdie bola priemerná intenzita bolesti hlavy o 34% nižšia a nevoľnosť o 42% – u všetkých, ktorí dostali tento čarovný kokteil. Teda šťava z čerešní acerola, plodov kaktusu pichľavých hrušiek, ginka, koreň zázvoru a vŕby pomôže, a to zaručene.

Aké sú ďalšie overené tipy proti rannej opici? Kompletné anglické raňajky alebo veľká šálka kávy. Vedci sa teda zhodnotili na tom, že tento „čarovný koktejl“ plný rastlinných extraktov, vitamínov, minerálov a antioxidačných zlúčenín je pre bujaré akcie priam nenahraditeľný.

Viac o téme: AlkoholZdravieRanná opica
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9