Najlepšie JEDLO do postele: Hriech, ktorý rozhýbe metabolizmus a zlepší SPÁNOK!

2020-05-11 06:00:00

Pocit viny stranou! Keď vás prepadne hlad, choďte na to chytro. Zvoľte si také večerné maškrtenie, ktoré vám neublíži. Radšej malé zahryznutie, ako keď neskôr neovládnete vlčí hlad. Chcete zároveň rýchlo zaspať? Vyhľadajte liek na nespavosť vo svojej chladničke a zjedzte „ovocie na spanie“ namiesto tabletky. 

Nielenže sa jedlo pred spaním môže odraziť na našej postave, no rozhoduje aj o kvalite spánku. To, aký kvalitný a dlhý spánok budete mať, ovplyvňuje množstvo činností, ktoré robíte počas dňa. Príkladom je fyzická aktivita, vyvážené stravovanie, atď. Najväčší vplyv majú činnosti od neskorého popoludnia. Aby bol spánok zdravý, dôležitá je strava pred spaním. 

Čítajte tiež: Bežné JEDLÁ, ktoré by ste nemali jesť pred 10-tou hodinou: Vyhnite sa im v ranných hodinách!

Zlepšuje kvalitu spánku

V septembri 2016 bol v časopise Advances in Nutrition uverejnený dokument, ktorý analyzoval súbor výskumov, ktoré skúmali účinky výživových prvkov na spánok. Zistil, že jednou z najlepších potravín, ktoré by sme mali jesť pred spaním, je kiwi! Dôkazy sú jasné. Konzumácia dvoch kusov ovocia kiwi hodinu pred tým, než sa uložíte do postele, zlepšila oddych u ľudí s poruchami spánku a kvalitu spánku u zdravých ľudí. 

Podľa autorov tohto prehľadu za to môže bohatý obsah serotonínu, antioxidantov a folátu v ovocí. Všetky tieto zdraviu prospešné látky prispievajú ku kvalitnému spánku. Deficit kyseliny listovej sa spája s nespavosťou a serotonín je zase neurotransmiter v mozgu, ktorý podporuje spánok. To všetko vám dodá kiwi. 

Postará sa aj o dlhší spánok

S dokumentom súhlasí aj ďalšia štúdia, podľa ktorej je kiwi skvelou sladkou maškrtou pred uložením sa do postele. Pomôže hlavne tým, ktorí trpia nespavosťou. O rýchlejšom zaspaní a zároveň spánku, ktorý bude trvať dlhšie, snívajú mnohí! Ako dodala štúdia Taipei Medical University, čas zaspávania klesol až o 35 percent u tých, ktorí večer pravidelne jedli kiwi. Aby toho nebolo málo, títo dobrovoľníci spali o 40 minút dlhšie. 

Fotogaléria


Tagy:
ovocie zdravie spánok kivi

2020-05-11 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia