Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

CITRÓNOVÁ VODA pomáha pri koronavíruse: Po jej vypití očakávajte takýto VÝSLEDOK!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ide len o citrón a vodu, ale silnú dvojku! Účinky citrónovej vody oceníte hlavne teraz, keď bojujeme s koronavírusom. V tomto období z nej totiž vyťažíte maximum! Ako konkrétne ochráni naše telo pred nebezpečným vírusom? 

Vybudovať si imunitu je dôležité, ak sa chcete vyhnúť akýmkoľvek chorobám. V dnešnej dobe, keď tu máme okrem iného rýchlo sa šíriaci vírus, to platí dvojnásobne. Jeden z najlepších spôsobov, ako to docieliť, je zdravé stravovanie a pravidelný pohyb. V rámci stravy treba dbať na dostatočný pitný režim, aby bolo telo hydratované.   

Čítajte tiež: Napodobeniny KÁVY: Majú od KVALITY ďaleko alebo ide o výživovú bombu?

Do pitného režimu patrí predovšetkým voda a prípadne jej ochutené variácie. Limonády a iné sladké nápoje tu nemajú žiadne miesto! Naopak, citrónová voda predstavuje skvelý spôsob, ako oživiť pitný režim popri obyčajnej vode, ako sa píše na today.com. Mnohí ju považujú za „čarovný elixír“, ktorým začnú nový deň. Celkovo tak podporia svoje zdravie a posilnia imunitu. Prečo je citrónovú vodu najlepšie piť práve teraz? 

Prinúti vás vypiť viac tekutín

Málokto si to uvedomuje, no ochutená voda vám pomôže počas dňa vypiť viac tekutín, čo potvrdzuje odborníčka.

 „Voda má viac chuti, ktorá pomáha ľuďom skutočne vypiť viac. Zrazu je lákavejšia a chutnejšia,“ uviedla renomovaná odborníčka na výživu Keri Glassmanová, M.D.

Dodala, že pitie dostatočného množstva vody a udržanie hydratácie vo všeobecnosti udržuje energiu, pomáha pri rozjasnenej pokožke a pri regulácii hmotnosti, okrem iných zdravotných výhod. 

„Pamätajte, že vaše telo má asi 60 percent vody. Znamená to, že vaša pokožka, svaly a mozog sú väčšinou z vody, čo pre zdravý organizmus predstavuje správny kľúč k hydratácii,“ dodala Glassmanová. 

Nutričné výhody v citrónoch

Citrón pôsobí v tele ako antioxidant a zároveň chráni bunky pred škodlivými voľnými radikálmi. Jeho šupy obsahujú antioxidanty citrusových flavonoidov, ktoré sú dôležité pri liečbe inzulínovej rezistencie a môžu pomôcť zabrániť upchatiu tepien. Rovnako ako všetky citrusové plody, citróny majú vysoký obsah vitamínu C. Výskumy ukazujú, že tento vitamín znižuje riziko srdcových chorôb a mozgovej príhody!

CITRÓNOVÁ VODA pomáha pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Vysoká koncentrácia vitamínu C v citrónoch tiež pomáha vstrebávať železo. Nehémové železo nachádzajúce sa v rastlinách je lepšie absorbované vitamínom C," uviedla Glassmanová. 

Toto je dôležité, ak uprednostňujete vegetariánske alebo vegánske stravovanie, pretože železo sa zvyčajne vyskytuje v živočíšnych potravinách ako je mäso. Nehémové železo sa nachádza v rastlinných potravinách a kvôli jeho zlej vstrebateľnosti v črevách sa do krvi dostane len malá časť. Nízka hladina železa môže viesť k anémii. 

O citrónoch je známe, že majú antibakteriálne a antivírusové účinky. Tí, ktorí pijú vodu s citrónom sú menej náchylní na ochorenia. Dokonca stimuluje imunitný systém. Hovorí sa aj o tom, že citrónová voda pomáha rýchlo odhaľovať a odstraňovať patogény v tele!

Pomáha chudnúť

Výskum zistil, že suplementácia polyfenolmi a pektínmi na báze citrónu potlačila prírastok na hmotnosti a hromadenie tuku v tele prostredníctvom zvýšeného metabolizmu tukov. Zvyšuje tiež HDL alebo „dobrý“ cholesterol, znižuje LDL alebo „zlý“ cholesterol a zápal, ktorý ovplyvňuje imunitné (a celkové zdravie) funkcie. Citrónová voda určite nie je zázrakom na chudnutie, ale jej dostatočný príjem môže z hľadiska celkového zdravotného stavu viesť k štíhlej postave. A je dokázané, že tí s nadváhou patria medzi rizikovú skupinu ľudí, u ktorej je vyššia pravdepodobnosť horšieho priebehu koronavírusu. 

Viac o téme: VodaZdravieImunitaPrevenciaCitrónyKoronavírusCitrónová voda
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9