Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jedinečný trik ako odstrániť povlak a zubný kameň: Táto RASTLINA sa postará o ústne zdravie!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Liečivá sila aloe vera je známa už po stáročia. Ide o trvácu rastlinu s mnohými zdravotnými výhodami, pomáha pri tráviacich problémoch, zahojí popálenú a poranenú kožu. Má protizápalové a antibakteriálne účinky. Pomôže aj pri problémoch s ústnou dutinou!

Aloe vera je známa svojimi antibiotickými vlastnosťami, poradí si so streptokokom aj stafylokokom. Zatočí s baktériami aj vírusmi. Podporuje zrážanlivosť krvi, zlepšuje krvný obeh. Spomaľuje stranutie, zlepšuje vitalitu a energiu, má detoxikačné účinky. Rieši problémy s vypadávaním vlasov a suchou pokožkou hlavy, ako sa uvádza na medicaldaily.com. Je známa aj tým, že upokojuje podráždenú kožu a zmierňuje jej suchosť. Jej protizápalové a antibakteriálne schopnosti prospievajú telu zvnútra. 

Čítajte tiež: Neuveriteľný účinok stravy, ktorá mení dôležitý telesný orgán: Dokáže preprogramovať črevný mikrobióm

Znižuje zápal ďasien

Ak máte problémy s ďasnami, môžete vyskúšať aloe vera. Zápal najčastejšie spôsobujú baktérie, ktoré sa do úst dostanú zvonku. Ďalšou príčinou môže byť aj povlak, ktorý sa na zuboch usádza kvôli nedostatočnej ústnej hygiene. Aloe vera obnoví štruktúru tkanív a zníži povlak, ktorý zubom neprospieva.

Vybieli zuby

Keďže aloe vera pomáha odstrániť povlak, ktorý má žltkastú farbu, aloe vera ich zosvetlí. Ak chcete mať zuby biele, použite šťavu, alebo gél z tejto liečivej rastliny. Naneste ich na zuby a premasírujte zubnou kefkou. Potom ústa poriadne vypláchnite. Ak to budete robiť po každom umytí zubov, výsledky sa dostavia už o pár dní.

O tom, že táto číra tekutina dokáže nádherne očistiť zubný kameň a tiež povlak zo zubov svedčí jedna štúdia z roku 2015. Tá zistila, že gél je účinný pri ničení baktérií, ktoré sú zodpovedné za vznik zubných kazov. Prirovnáva sa dokonca ku klasickým zubným pastám!

Jedinečný trik ako odstrániť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zabíja baktérie v ústnej dutine

Okrem toho, že aloe vera pomáha znižovať zápal ďasien, zabíja aj škodlivé baktérie, ktoré žijú v ústach. Medzi takéto baktérie patrí Streptococcus mutans, zvyčajne býva príčinou vzniku zubného kazu.

Nezabúdajte však, že žiadna rastlina a jej výťažky nie sú náhradou za čistenie zubov, preto si zuby čistite pravidelne.

Ako získať gél? 

Aloe vera je púštna rastlina, ktorá veľmi dobre uchováva vlhkosť. Liečivé účinky má najmä jej šťava a gél, ktoré sa nachádzajú v listoch. Tie sa pred odrezaním aspoň týždeň nepolievajú. Obsahujú vitamín A, B, C a E, z minerálov vápnik, fosfor, draslík.

Listy aloe sú mäsité a hrubé na konci majú tŕne. Ak si chcete pripraviť gél z rastliny, opatrne odrežte list, dôkladnite ho umyte a osušte. Nechajte, aby z neho vytiekla žltá šťava. Tá posilní celý organizmus, nakopne imunitný systém a zlepší výkonnosť. Pri získaní gélu odrežte z rastliny výčnelky a vrch listu. Pod nim sa nachádza gél. Ten dajte do skleneného pohára pomocou lyžičky. Skladujte ho v chladničke. Ak to bude potrebné, použite ho na poranenú pokožku, alebo si ho pridajte do smoothie.

Viac o téme: RastlinaZdravieZubyPrevenciaAloe vera
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9