Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Potraviny, ktoré by ste nemali jesť po štvrtej poobede: Túto hodinu už neprekročte!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Chudnutie. Večne omieľaná téma. Názory na diéty sa líšia. Niektorí tvrdia, že ak chcete naozaj schudnúť, je nutné aj hladovať. Iní, že stačí upraviť jedálniček, zvoliť správnu kombináciu jedál a kilá pôjdu dole samé. Odborníci na zdravú výživu sa však zhodujú v názore, že existujú potraviny, ktoré by ste po určitej hodine nemali jesť.

Nezdravé potraviny by nemali patriť do žiadneho jedálnička. Okrem toho, že sa z nich priberá, môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy. Oblúkom by sme sa mali vyhýbať vyprážaným, konzervovaným jedlám, potravinám, ktoré sú príliš osolené, alebo obsahujú veľa cukru. Váš jedálniček by mal obsahovať zeleninu, ovocie, strukoviny, biele chudé mäso a ryby. Tieto potraviny sú zárukou, že ručička na váhe pôjde dole.

Čítajte tiež: Berte goji s rezervou: Prečo by sme mali byť opatrní s konzumáciou plodov!

Ako sa píše na medicaldaily.com, ak chcete naozaj schudnúť, mali by ste si dávať pozor najmä na poobedné a večerné vyjedanie. Zabudnite na biely chlieb, zmrzlinu, sladké tyčinky, čipsy. Aj malé množstvo vás môže zastaviť na ceste za ideálnou postavou!

Čomu by ste sa mali vyhnúť po štvrtej hodine poobede?

Biely chlieb

Ak dávate prednosť bielemu chlebu pred celozrnným alebo viaczrnným pečivom, je málo pravdepodobné, že schudnete. Vyrába sa zo spracovaných zŕn a rafinovaných uhľohydrátov. Na rozdiel od celozrnného pečiva, biele nezaženie vašu chuť do jedla tak efektívne, keďže má nízky obsah vlákniny. Zjete ho oveľa viac, ako v skutočnosti telo potrebuje.

Potraviny, ktoré by ste
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zmrzlina

Popoludní a vo večerných hodinách by ste nemali jesť zmrzlinu. Ako uviedla špecialistka na diétu Edwina Clarková, práve táto obľúbená pochutina má vysoký obsah sacharidov.

“Konzumácia mnohých rafinovaných uhľohydrátov v zmrzline vedie k ukladaniu brušného tuku,” konštatovala Clarková.

Sladké tyčinky

Celý deň sa nestíhate poriadne najesť, večer vás pochytí vlčí hlad a vy ho zaženiete sladkou tyčinkou? Robíte veľkú chybu. Väčšinou sú tyčinky plné rafinovaného cukru, a to i tie menšie. Ak chcete naozaj schudnúť, mali by ste sa sladkým dobrotám vyhnúť, je jedno, akú majú veľkosť.

Potraviny, ktoré by ste
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Čipsy

Kto by aspoň raz v živote pri sledovaní filmu nepodľahol večernému vyjedaniu čipsov? Ak chcete, aby ručička na váhe šla dole, na toto občerstvenie radšej zabudnite. Konzumácia mastných potravín, čipsov a vyprážaných potravín je nezdravá a spôsobuje neúmerný nárast hmotnosti. Obsahujú veľa sodíka, o ktorom je známe, že škodí zdraviu. Takže môže spôsobiť problémy s tlakom ako aj so srdcom.

Viac o téme: PotravinyZdravieChudnutieKilogramy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9