Veľký potenciál slepačieho vývaru, ktorý si mnohí neuvedomujú: Takto sa odrazí na pleti

Zdroj: gettyimages.com
2020-01-10 11:30:00

Slepačia polievka je priam pohladením pre telo i dušu! Posilňuje imunitu pri chrípke a prechladnutí, no mnohí zabúdajú na ďalší jej veľký benefit. Pozitívne vplýva na krásu pokožky tým, že zlepšuje stav mnohých kožných ochorení.

Kurací vývar ako kozmetický prípravok

Už naše babičky prisahali na silu kuracieho vývaru. A nielen oni, ale aj tí, ktorí mali po náročnej noci, kedy tiekol alkohol prúdom alebo ostatní, ktorých skolila choroba. Mnohí však ešte nevedia, že polievka má aj iný potenciál. Má vlastnosti, podporujúce krásu!

Čítajte tiež: Bežná prísada v kuchyni dokáže zastaviť rast nádorov: Takto sa korenie správa v tele!

„Kuracie polievka je jedným z najvýznamnejších kozmetických výrobkov, ktorý sa konzumuje, a to vďaka vysokému obsahu bielkovín a minerálov s protizápalovým účinkom,“ povedala odborníčka na krásu Carla Oatesová z The Beauty Chef pre sporteluxe.com. „Je to uznávaný liek na liečenie ochorení spojivových tkanív, kolagénu a elastínu. Je tiež bohatá na sírne a glycínové aminokyseliny, ktoré priam miluje naša pokožka! Tieto aminokyseliny sú potrebné pre telo na zabezpečenie prísunu hlavného antioxidantu glutatiónu.“

Ako dodáva odborníčka na krásu, kurací vývar je skvelý aj pre tých, ktorí bojujú s vráskami, trpia ekzémom, akné a psoriázou. Dodá pokožke množstvo vitamínov a minerálnych látok a vyhladí ju. Celkovo podporuje zdravie pokožky, keďže súčasťou polievky je zeleniny. Podľa Carly Oatesovej by sme mali mať kurací výver na tanieri nielen vtedy, keď sme chorí. Odporúča polievku jesť každý deň, pričom pomôže aj menšie množstvo. Najlepšie je pochutnať si na ňom po raňajkách ako kozmetický prípravok! 

Pomohla žene s psoriázou

Dôkaz o tom, aké má účinky na pleť, svedčí zverejnený prípad jednej ženy, ktorá trpela psoriázou. Choroba však u nej vypukla do takého štádia, že jej spôsobila vypadávanie vlasov. Žena sa liečila pomocou stravy, pričom jedným z jedál, ktoré mala každý deň, bol kurací vývar. 

Dala si však záležať na jeho príprave a varila ho až 48 hodín, aby sa vylúhoval poriadne glycín a kolagén z kostí a spojivových tkanív. Ide o látky, ktoré pokožka a vlasy priam vyžadujú pre ich zdravý rast. Žena verí, že práve táto polievka, ktorá sa pre ňu stala každodennou rutinou, bola jedným z dôvodov, prečo sa jej vlasy i pleť zotavili z psoriázy. 

Spravte si kurací vývar nielen pre zdravie, ale i pre krásu!

Fotogaléria


Tagy:
potraviny kuracia polievka vývar

2020-01-10 11:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia