Majú veľa kalórií a tuku a napriek tomu sa z nich chudne: Potravina s nečakaným účinkom na štíhlu postavu

Zdroj: gettyimages.com
2019-10-11 11:00:00

Sú bohaté na kalórie, preto si ich mnohí doprajú v obmedzenom množstve. Zo strachu, že by z nich pribrali. Opak je však pravdou! Podľa najnovšieho výskumu sa ich nemusíme až tak báť, keďže pomáhajú znížiť hmotnosť!

Máte radi orechy, no bojíte sa, že z nich priberiete? Práve orechy pomáhajú hmotnosť znížiť, hoci sú bohaté na kalórie. 

Pomáhajú v boji s kilami

Výskum, ktorý bol uverejnený v časopise BMJ Nutrition, Prevention & Health ukázal, že dlhodobá konzumácia orechov prispieva k zníženiu hmotnosti a pomáha v boji s nadváhou. Presnejšie povedané, ľudia, ktorí mäso, rafinované zrná a dezerty nahradili hrsťou orechov, schudli.

Čítajte tiež: Chcete schudnúť? Tri veci v strave, ktoré vám nesmú chýbať pri zhadzovaní kíl!

Vedci sa domnievajú, že hoci orechy obsahujú množstvo kalórií, ich žuvanie vyžaduje veľa úsilia a tak ich konzumenti nebudú mať chuť na nič iné. Obsahujú tiež veľa vlákniny, ktorá zvyšuje pocit sýtosti a potláča hlad. Zároveň podporujú trávenie a znižujeúriziko dráždivého čreva, napomáhajú k správnemu vyprázdňovaniu.

Chránia srdce i mozog

Orechy v sebe ukrývajú množstvo nenasýtených tukov, ktoré podľa niektorých štúdií zvyšujú ich oxidáciu a termogenézu, čo pomáha rýchlejšej premene kalórií na energiu. Nachádza sa v nich aj veľa omega-3 mastných kyselín, ktoré majú protizápalové účinky a znižujú riziko vzniku rakoviny hrubého čreva, prostaty a prsníka. Orechy obsahujú aminokyselinu L – arginín, ktorý spriechodňuje cievy a zabraňuje ich zúženiu. Sú zdrojom vitamínu E. Ten chráni pokožku, bráni vzniku vrások a starnutiu kože.

Vedeli ste, že konzumácia orechov bráni vzniku duševných ochorení, vrátane Alzheimerovej choroby a vzniku demencie? Keď budete jesť orechy, ochránite svoj mozog a srdce!

Ak si každý deň namiešate zmes orechov, dodáte svojmu telu dávku prospešných kyselín, vitamínov, minerálov, antioxidantov, ktoré podporia vašu imunitu, znížia cholesterol a chránia telo pred zápalmi.

Fotogaléria


Tagy:
chudnutie orechy

2019-10-11 11:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia