Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bežná príprava zeleného čaju, ktorou prichádzate o veľa: Iba takto z neho vyťažíte maximum!

(Zdroj: gettyimages.com)

Milovníci zeleného čaju veľmi dobre vedia, aký poklad majú pri sebe. Ide o veľmi zdravý nápoj s množstvo antioxidantov, ktorý zvyšuje metabolizmus a je účinný v boji s prebytočnými kilogramami. Na trhu však nájdeme množstvo výrobkov, ktoré sľubujú takéto účinky, pritom pravda je iná!

Zrejme vás to zarazí, ale nie každý zelený čaj je bezpečnou voľbou pre naše zdravie. Pri výbere, ako aj príprave čaju by sme mali venovať zvýšenú pozornosť. Jedine tak totiž využijete všetky účinky, ktoré ponúka zelený čaj!

Čítajte tiež: Nepodceňujte silu slnka, ktorá vám vyrazí dych: Vylieči tieto choroby!

Čerstvý zelený čaj

Zelený čaj sa síce nemôže pokaziť, no najlepšie je použiť čajové vrecúška čo najskôr. Po otvorení škatuľky by ste totiž mali všetky čajové vrecúška spotrebovať najlepšie do 6 mesiacov! Ak je staršie, neublíži vám a pomôže vám v chudnutí, no na druhej strane množstvo antioxidantov sa zníži. 

Záleží na značke?

Na trhu sú značky, ktoré ponúkajú kvalitné zelené čaje. Tie sú obzvlášť dôležité pri chudnutí. Aj keď majú množstvo zdravotných výhod, nie každý obsahuje množstvo vitamínov. Preto by ste si mali vyberať značky s prírodnými ingredienciami bez konzervačných látok. Zloženie na škatuľke čaju veľa napovie!

Taktiež si máme možnosť vybrať z množstva výrobkov s rôznymi príchuťami, ako granátové jablko, brusnice,... Dávajte si pozor na umelé sladidlá, rôzne arómy a pridaný cukor.

Studený vs. horúci čaj

Je rozdiel medzi teplým a studeným zeleným čajom? Ani veľmi nie. Aj keď ľadový čaj je prospešný, dajte prednosť radšej teplému čaju, ak vám ide o úbytok kíl. Avšak, pri príprave čaju nenechajte vodu úplne zovrieť. Do zeleného čaju patrí horúca, nie vriaca voda. Ak prešla bodom varu, počkajte chvíľu a až potom ju nalejte do hrnčeka a vypite. Nezabudnite sledovať dobu lúhovania. Čím dlhšie necháte čajové vrecúško vo vode, tým horkejší a menej chutnejší bude zelený čaj. Dve minúty bohato stačia.

Zelený čaj na cestách

Máte pred sebou dlhú cestu a nemáte čas na prípravu čaju? Vyriešte to extraktom zo zeleného čaju vo vode. Ide o účinný spôsob, ako si rýchlo pripraviť zdraviu prospešný nápoj. Nemýľte si však zelený čaj a extrakt zo zeleného čaju. Rozdiel medzi nimi je v množstve účinných látok. Extrakt je akýmsi koncentrátom účinných, zdraviu prospešných látok, získava sa z čaju, je prírodný a neškodný. Dá sa zakúpiť v samostatných produktoch, ako aj v kombinácii s inými látkami väčšinou v obchodoch so zdravou výživou.

Viac o téme: ČajNápojZelený čaj
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9