Odpad z jahôd ako kráľ medzi bylinkami: Listy obnovia pečeňové bunky a odstránia močové kamene!

Zdroj: gettyimages.com
2019-06-20 05:55:00

Obvykle ich čaká krátky proces. Podobný, ako s banánovými šupkami. Skončia v koši! Veď čo iné by sme mali robiť s jahodovými lístkami? Zatiaľ čo plody - jahody sú chutné a plné zdraviu prospešných látok, ich lístky považujeme za burinu. Pritom sú zdravé ako repa!

Listy jahôd, ktoré neboli chemicky ošetrované hnojivom a rastú v lesoch, obsahujú množstvo živín, z ktorých sa poteší vaše telo. Sú plné trieslovín, organických kyselín, vitamínu C a A, éterických olejov, minerálnych látok a železa, ako sa uvádza na livestrong.com. Najideálnejšie na zber lístkov je práve leto, využite to vo svoj prospech!

Čítajte tiež: Vážna diagnóza, ktorá sa maskuje za iným ochorením: Keď je pre nás normálne niečo, čo nás zabíja!

Čo dokážu? 

Listy sú účinné v procese obnovenia pečeňových buniek. Taktiež regulujú tvorbu žlče a pomáhajú pri prekyselní žalúdka, obličkových a močových kameňoch. Pôsobia močopudne, takže sú skvelé pri zápaloch močového mechúra a močových ciest. Ocenia ich aj tí, ktorých trápia tráviace ťažkosti. Jahodové listy ich dajú do poriadku, tak ako aj črevné problémy a zastavia hnačku. Sú vhodné pri gynekologických ochoreniach a majú schopnosť zosilňovať sťahy maternicového svalstva. 

Recept na jahodový čaj

Liečivé účinky jahodových listov potvrdzuje aj jedna lekárska štúdia. Podľa nej zmierňujú gastrointestinálne problémy a bolesti kĺbov. Hlavne čaj z týchto listov dokáže zrýchliť metabolizmus. Svoje telo doplníte o draslík, ktorý napomáha správnej činnosti srdca a o ďalšie spomínané výživové látky!

Jahodový čaj

Jahodové listy zoženiete v lekárni alebo si ich môžete nazbierať od mája do septembra a následne usušiť. Na jednu šálku potrebujete lyžičku byliniek. Nechajte ich lúhovať päť až desať minút. 

Fotogaléria


Tagy:
listy jahody ovocie zdravie jahodové listy

2019-06-20 05:55:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia