Neodmietajte kuraciu kožu: Pozrite sa, čo sa stane po jej konzumácii!

Mnohí obchodníci využívajú triky, ako spraviť z kurčiat lákavé mäso.
Zdroj: gettyimages.com
2019-04-01 17:00:00

Chcete si dať k obedu dobre prepečené kuriatko, no z každej strany počúvate, aká je koža nezdravá, mastná a plná tukov! Je však skutočne taká škodlivá?

Výživoví poradcovia ju síce neodporúčajú jesť ľuďom s vysokým cholesterolom a s prísnou diétou, napríklad pri cukrovke, v ostatných prípadoch však nevidia žiadny problém.

Čítajte tiež: Nepríjemný problém, o ktorom nikto nehovorí: Keď nemôžete ísť na záchod, spravte jednoduchý trik!

Čo obsahuje? 

Existuje veľké množstvo jedál, ktorých súčasťou je aj kuracia koža. Mnoho ľudí si nevie predstaviť konzumáciu šťavnatého kuraťa bez kože. Časť z nich ju však považuje za extrémne kalorickú a po upečení mäsa ju radšej vyhodí. U zdravých ľudí to však nie je potrebné. Kuracia koža sa skladá z malej vrstvy bielkovín a tuku. Až 55 percent tukov, ktoré sú obsiahnuté v kuracej koži, sú monosaturované, čiže srdcu prospešné. Priemerná kuracia koža má zhruba 50 kalórií.

Koža na kurčati pomáha udržiavať mäso mastnejšie, a tak nie je vysušené a chutí lahodnejšie, ako sa uvádza na thisisinsider.com. Teplo pri pečení odčerpáva vlhkosť z vnútra kuraťa do kože, kde vytvorí kôrku a tá zabraňuje prenikaniu oleja do mäsa. Chrumkavú kôrku nemusíte odstrániť, stačí nechať odtiecť na papierovej utierke, ktorá nasaje prebytočnú mastnotu.

Zdravotné benefity kuracej kože

1. Podporuje imunitu

Kuracia koža je bohatá na vitamíny A, E a vitamíny skupiny B (B1, B6 a B12). Okrem toho  je známa obsahom minerálov, a to, draslíka, železa, fosforu, horčíka a proteínu.

2. Prospešná pre srdce

Väčšiu časť kuracej kože tvoria nenasýtené tuky, ktoré blahodarne pôsobia na činnosť srdca. V jednej Harvardskej štúdii  sa uvádza, že v 30 gramoch kuracej kože sú len 3 gramy nasýtených tukov a až 8 gramov nenasýtených.

3. Obsahuje proteín

Vyhodením kuracej kože prichádza pokrm o užitočné bielkoviny. Vedci dospeli k názoru, že kým z proteínov živočíšneho tuku sa dostane do čriev viac ako 90 percent aminokyselín, z rastlinných je to iba okolo 60 percent.

Fotogaléria


Tagy:
potraviny kura výživa kuracia koža

2019-04-01 17:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia