Dva týždne jedla každý deň jedno avokádo: Výsledky experimentu priniesli nečakané zmeny!

Zdroj: gettyimages.com
2019-02-05 19:00:00

Majú zdravé tuky vplyv na chudnutie? Redaktorka jedného magazínu pozná odpoveď! Na vlastnej koži si vyskúšala, čo sa stane s jej telom, ak do svojho jedálnička zaradí avokádo. Pozrite sa na výsledok experimentu!

Zdravé tuky ako riešenie? 

Avokádo sa považuje za zdravú potravinu, ktorá obsahuje množstvo prospešných omega-3 mastných kyselín. Je plné zdravých tukov, ktoré ľudské telo potrebuje pre správne fungovanie. Jenny Sugarová, ktorá píše pre internetový magazín Popsugar, sa rozhodla pre jeden pokus. Denne zje potraviny s vysokým obsahom sacharidov, ako sú napr. batáty či celozrnné pečivo. Dbá na to, aby išlo o zdravé potraviny, navyše, sama je vegetariánkou. Ako dodala, hoci jej sacharidy dodajú energiu, veľmi ju nezasýtia a výsledkom je väčšia chuť na jedlo a prejedanie sa.

Čtítajte tiež: Ako často chodíte na záchod? Číslo, ktoré môže signalizovať infarkt!

Odborníci a špecialisti na výživu sa zhodnú na jednom. Je dobré doplniť stravu aj zdravými tukmi, ktoré spôsobia, že človek nebude dlhšiu dobu hladný. Veľkou chybou je, že mnohí na ne zabúdajú. Majú obavy, že im zdravé tuky skôr uškodia ako pomôžu! Pritom prospievajú štíhlej línii, čo sa týka aj avokáda. Je to pravda? Redaktorka magazínu už vie, ako to je!

Začiatok pokusu

Jenny bola zvyknutá na konzumáciu avokáda. Doteraz ho však mala na tanieri párkrát za týždeň. Keď odštartovala tento pokus, potravinu začala jesť každý deň. Pomohlo jej avokádo v kontrole hladu? Schudla?

Prvou zmenou bol obsah nákupného košíka, v ktorom sa nachádzalo viac kúskov avokáda, než bola sama zvyknutá. Vzbudzovala tak pozornosť u ostatných, hlavne u predavačiek. Mladá redaktorka si stihla preštudovať čo-to o avokáde a dozvedela sa, že ak je avokádo zrelé, treba ho uložiť do chladničky, kde vydrží dlhšie obdobie. Tak mala k dispozícii zakaždým prezreté avokádo!

Počas dvoch týždňov jedla každý deň túto potravinu bohatú na zdravé tuky. Zvykla ho prekrojiť napoly s tým, že jednu polovicu zjedla s obedom alebo večerou a druhú ako dezert, ktorý si posypala slnečnicovými semiačkami alebo si ju natrela na toast. Keď avokádo zjedla, vo večerných hodinách sa cítila lepšie a spokojnejšie. 

Prvé zmeny

Spozorovala prvé zmeny v podobe lepšieho trávenia. Avokádo je totiž bohaté na vlákninu. Po približne týždni a pol si úplne zvykla na každodennú konzumáciu avokáda. Dokonca jej tak zachutila, že mala naňho ešte väčšiu chuť!

Výsledok bol jednoznačný! Keď pridala viac zdravých tukov do svojho jedálnička, cítila sa dlhšie naplnená. Čo bolo na tom najlepšie je fakt, že nemala také veľké chute na sladké. S tým ani ona sama nerátala, keďže sladkosti boli jej veľkou slabosťou, nad ktorou sa jej nepodarilo až doteraz zvíťaziť. Vyzerá to tak, že zdravé tuky jej pomohli!

Na druhej strane, neschudla, ale ani nepribrala. Avokádo obsahuje viac kalórií, jeden kus približne 365 kalórií. Preto mala strach, že by sa ručička na váhe mohla posunúť smerom nahor. Keďže ju tak zasýtilo, nejedla toľko orieškov a iných dezertov. Výsledok experimentu je teda príjemný! 

Sumár výsledkov z experimentu

Čo spôsobila každodenná konzumácia s redaktorkou? 

  • Zlepšilo sa jej trávenie
  • Mala dlhší pocit sýtosti
  • Nemala potrebu jesť sladkosti
  • Cítila sa celkovo lepšie

Fotogaléria


Tagy:
avokádo

2019-02-05 19:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia