V obchodoch si ho nevšímame, pritom vyniká: Hurmikaki ako zlato pre naše zdravie!

Zdroj: gettyimages.com
2018-12-11 05:55:00

Väčšinou okolo neho prechádzame bez povšimnutia, pritom má toľko benefitov, že by sme ich mohli pokojne vyvážiť zlatom! Hurmikaki je žlté ovocie, ktoré nájdeme bežne na pultoch našich obchodov. O čo ide a čím sa odlišuje od iných plodov?

Jedna vedecká štúdia porovnávala účinky jablka a tohto ovocia. Výsledky ukázali, že hurmikaki majú oveľa viac antioxidantov ako jablká. Tým to však ani zďaleka nekončí. Stačí jeden kus ovocia denne a zabezpečili ste pre seba účinnú ochranu pred vznikom závažnej aterosklerózy, čo je ochorenie tepien. 

Čítajte tiež: Podobá sa na kiwi, no skrýva oveľa viac: Čím je výnimočná africká uhorka?

Čo obsahuje? 

Tieto oranžové plody sú nabité výživnými látkami, vrátane vitamínov B, A, C, taktiež v nich nájdete železo, draslík, zinok, bielkoviny, sacharidy. Tým, že obsahuje veľa antioxidantov, posilňuje imunitu, takže je skvelý hlavne na jeseň a v zime, kedy zúria vírusy a pravdepodobnosť nákazy je najvyššia. Oceníte ho aj vtedy, ak máte problémy s trávením. Chráni sliznicu čriev a zabraňuje usádzaniu škodlivých látok, pomáha pri zápche i hnačke. Mnohí odborníci ho odporúčajú konzumovať hlavne vo večerných hodinách, keďže podporuje zdravý a pokojný spánok!

Pomocník pri chudnutí

Ak sa chcete zbaviť prebytočných kíl, siahnite po tomto ovocí! Vďaka obsahu vitamínov a iných látok urýchľuje a podporuje spaľovanie tukov. Udržiava hladinu cukru v krvi, takže nebudete mať takú chuť na sladké a nebudete hladní. Ak chcete podporiť chudnutie, konzumujte hurmikaki minimálne dvakrát do dňa. 

Čo ešte dokáže?

·     Podporuje chudnutie

·     Odstraňuje únavu

·     Má močopudný účinok, odstraňuje škodlivé látky z tela

·     Prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami a ateroskleróze

·     Udržuje v norme hladinu cukru v krvi

·     Má priaznivý účinok na pleť

·     Upokojuje nervový systém

Ako jesť hurmikaki? 

Hurmikaki môžete jesť aj so šupkou, no ovocie treba dôkladne umyť. Buď si ho doprajete samotné, ale hodí sa aj do šalátov, jogurtu alebo ako súčasť osviežujúceho smoothie. Spravte si napr. hurmikaku salsu, ktorá sa hodí k mäsu. Dajte na panvicu trochu olivového oleja a opečte rozpolené hurmikaki. Stačí približne 10 minút. Potom ho rozmixujte s pol lyžičkou mletého zázvoru, štipkou škorice a pol lyžičkou mletého kardamónu. Salsu potom odložte do chladničky!

Fotogaléria


Tagy:
potraviny hurmikaki ovocie

2018-12-11 05:55:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia