Vianočný zázrak, ktorý ochráni vaše srdce: RECEPT na škoricový olej, ktorý si zamilujete!

Zdroj: gettyimages.com
2018-12-23 15:30:00

Jej vôňa patrí k jednému z najsilnejších symbolov Vianoc. Škorica krásne vonia, pripomína najkrajšie sviatky v roku a mení sa na pomocníka, ktorý by mohol byť pokojne súčasťou každej domácej lekárničky. Stačí ju len zaliať olejom!

Málokto si vie predstaviť koláčiky bez škoricovej príchute. Obzvlášť počas vianočných sviatkov, kedy kuchyňa rozvoniava zákuskami a inými dobrotami od výmyslu sveta. Viete však o tom, že nielenže dodá chuť, ale je skvelým doplnkom pri liečbe a prevencii?

Čítajte tiež: Zázrak moderného stravovania ako podvod? Dr. Bukovský prináša veľké vytriezvenie o tapiokovej múke!

Ak by ste škoricu zaliali olejom a nechali pár dní lúhovať, stane sa z nej zázračný prostriedok, ktorý oceníte pre jeho účinky. Dokáže totiž toľko vecí, o ktorých vie len málokto!

Ako na škoricový olej?

Pripravte si škoricové tyčinky. Vložte ich do sklenenej nádoby tak, aby ste vyplnili celý pohár. Následne nalejte olivový olej do nádoby, dbajte, aby boli všetky tyčinky úplne zaliate olejom. Dajte nádobu na teplé miesto, napr. na okno a nechajte ju tam asi tri týždne. Každý deň nádobou aspoň raz zatraste. Vďaka tomu bude olej zo škoricových tyčiniek úplne uvoľnený. Po troch týždňoch môžete tyčinky vytiahnuť z nádoby. 

Škoricový olej môžete nechať v sklenenej nádobe, ktorú uložte na chladné a suché miesto. 

Čo dokáže?

Cukrovka

Stačí jedna kvapka tohto oleja a už zníži hladinu glukózy v krvi! Taktiež má stimulačný účinok na pankreas. Môže za to cinnamaldehyd, ktorý je toho schopný. Podobný účinok má aj vtedy, ak pridáte jednu kvapku škoricového oleja na jedlo po dovarení!

Depresia

Aróma škoricového oleja dokáže divy! Nielenže povznáša myseľ, ale taktiež ju upokojuje a pomáha človeku prekonať negatívne pocity. Je to spôsobené aj tým, že u mnohých jej vôňa vyvoláva Vianoce, ktoré majú mnohí radi. Vdychujte vôňu priamo z nádoby približne jednu minútu a hneď sa budete cítiť lepšie. 

Srdcové choroby

Trpíte srdcovými chorobami, chorobami koronárnych tepien alebo máte vysoký krvný tlak? Škoricový olej vám pomôže! Ako ukázali niektoré štúdie, olej má veľké množstvo vápniku a vlákniny, čo sú látky, ktoré pomôžu telu chrániť sa pred týmito chorobami. 

Na obličky

Škoricový olej má ochranný účinok na obličky. Je to skvelá prevencia pred ich poškodením toxínmi, ktoré útočia zo životného prostredia. Taktiež znižuje záťaž na obličky. 

Antibakteriálne vlastnosti

Niektoré výskumy ukázali, že škoricový olej dokáže odstrániť niektoré kmeňové bunky baktérie e coli, salmonely a iných. Taktiež štúdia publikovaná v časopise BMC v roku 2006 informovala, že škoricový olej ničí rôzne typy baktérií. Dokonca ho stačí pridať do osviežovača vzduchu a zničí baktérie! Aj keď nosíte topánky celý deň, stačí si nohy umyť týmto olejom, čím zničíte baktérie. Hodí sa aj do kúpeľne, ktorá býva mokrá a vlhká a nie je tak chránená pred plesňami. 

Bojuje proti Alzheimerovej chorobe

Vedci zistili, že škoricový olej sa dá využiť v prevencii Alzheimerovej choroby a jej symptómov. Štúdia zverejnená v časopise Alzheimerove choroby v roku 2009 opisovala olej ako pomocníka schopného potláčať tvorenie amiliodu-beta, ktorý sa nachádza vo zvieracom mozgu a ktorý je zodpovedný za vznik tejto choroby. Údajne hrá dôležitú úlohu v prevencii nebezpečných baktérií, ktoré sa podieľajú na vzniku demencie. 

Fotogaléria


Tagy:
potraviny olej zdravie škorica

2018-12-23 15:30:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia