Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Toxický vplyv diétnej koly: Zmena v črevnej mikroflóre, kvôli ktorej si ju už nekúpite!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Diétna verzia koly môže vyzerať na prvý pohľad nevinne. Obsahuje predsa menej cukru, takže je zdravá. Ak si objednáte diétnu kolu, mnohí sú spokojní, lebo dali prednosť zdravšej voľbe. Ide však o veľký omyl, ktorým klamete samých seba!

Kupujete si diétnu kolu bez výčitiek svedomia? Chyba! Ani neviete, čo sa nachádza vo vašom nákupnom košíku. Hoci neobsahuje cukor, namiesto toho sa v nej nachádzajú náhrady, ktoré majú dokonca toxický vplyv!

Čítajte tiež: Zmiešajte chren s octom a počkajte 5 dní: Jeseň a zima bez kejkoľvek choroby!

Vplyv na črevné baktérie

Zdravie čriev je dôležité a ovplyvňuje celkový chod ľudského organizmu. Netreba ich podceňovať, keďže od nich závisí celkové zdravie človeka. Ak sú črevné baktérie poškodené, hrozia mnohé choroby, vrátane obezity, ochorenia čriev a dokonca sa spájajú aj s Alzheimerovou chorobou. Jedna štúdia zistila, že bežné náhradné sladidlá pôsobia toxicky na črevnú mikroflóru! Ide o aspartám, sukralózu, sacharín, neotam, advantam a acesulfám draselný.

Toxický vplyv diétnej koly:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Stačí už menšie množstvo

Analýza v časopise Molecules skúmala toxickosť sladidiel a desiatich suplementov, ktoré ich obsahujú. Výsledok? Stačí kontakt s menším množstvom týchto látok a baktérie sú v tráiacom trakte poškodené. Vedci vystavili črevné baktérie vplyvu spomínaných šiestich sladidiel, pričom baktérie geneticky modifikovali tak, aby obsahovali fluorescentné látky, ktoré sa pri kontakte s toxínmi rozsvietia. Toxíny sa uvoľnili pri kontakte s každým testovaným umelým sladidlom. Pritom stačilo, aby bolo v množstve 1 miligram alebo mililitra. Pre lepšiu predstavu, plechovka diétnej koly obsahuje 180 mg aspartámu.

Ide o ďalší dôkaz o nepriaznivom vplyve umelých sladidiel, ktoré ovplyvňujú aktivitu črevných baktérií. Výsledkom toho môže byť množstvo zdravotných problémov.

Netýka sa to len diétnej koly. Umelé sladidlá sa nachádzajú v mnohých jedlách a nápojoch s nízkym obsahom cukru. Už dlhšie sa odsudzujú pre svoje nepriaznivé účinky na ľudské telo. Spájajú sa s neplodnosťou, priberaním, ale aj mozgovou príhodou či cukrovkou.

Viac o téme: ZdravieKolaČreváMikroflóra
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9