Zmiešajte chren s octom a počkajte 5 dní: Jeseň a zima bez akejkoľvek choroby!

Zdroj: gettyimages.com
2018-10-16 06:00:00

Jeseň a zima bez choroby? Zdá sa vám to nemožné? Chladné a sychravé dni nemusia byť len v znamení chorôb a viróz. Bolesti hlavy či problémy s dutinami, ktoré sú v tomto období veľmi časté, dokážu vyriešiť dve lacné prírodné zložky.

Netrpte zbytočne

Počas chladných dní prichádza utrpenie v podobe častých zápalov prínosových dutín. Množstvo ľudí trpí nádchou, upchatým nosom a bolesťou hlavy. Dokážu poriadne znepríjemniť deň, o čom vie približne každý tretí človek, ktorý trpí týmto zdravotným problémom. Každý proti "zapchatým" dutinám bojuje sám. Väčšinou nosovými kvapkami a nápojmi, určenými na nádchu a prechladnutie. Mnohokrát sú však príznaky také silné, že nemusia pomôcť ani lieky, na ktorých ste sa vždy mohli spoľahnúť. V tomto prípade vám pomôžu prírodné metódy!

Chren má váhu zlata

Spoľahnite sa na silu chrenu! V boji proti zápalu prínosových dutín a bolestiam hlavy sa ukázal ako dobrý spojenec. O jeho účinkoch sa už vie dlhé roky, no veľa ľudí naň zabúda. Potvrdzuje to i staré grécke príslovie: "Reďkovka má váhu olova, repa váhu striebra a chren váhu zlata."

Chren je známy "penicilín z kuchyne". Pôsobí proti baktériám a má antimikrobiálne vlastnosti. Zatočí s rôznymi infekciami, vrátane močových a dýchacích ciest. Koreň chrenu dedinského obsahuje veľa vitamínu C a horčicové oleje, ktoré uvoľňujú v dýchacích cestách hlien a uľahčujú vykašliavanie, v obličkách pôsobia močopudne.

Ako na liečivú zmes?

Nastrúhajte čerstvý chren a nalejte doň vínny ocot. Zmiešajte všetko dohromady a umiestnite do pollitrovej fľaše, ktorú následne dobre utesnite. Zmes nechajte stáť pri izbovej teplote po dobu 10 dní, počas ktorých ju občas pretrepte. Po uplynutí tejto doby fľašu niekoľkokrát denne otvorte a vdychujte arómu zmesi približne 5 minút. Alebo môžete do zmesi namočiť kus látky a tú si počas noci priložte na čelo. Opakujte 5 dní. Problémy so zápalom prínosových dutín a nepríjemnými bolesťami hlavy budú fuč.

Fotogaléria

2018-10-16 06:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia