Jedna hruška denne a trávenie bude tikať ako hodinky: Zmeny uvidíte na prvý pohľad!

Ilustračné foto: Gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2018-10-21 06:00:00

Hrušky sú, podobne ako jablká, typickým darom jesennej záhrady a s príchodom chladnejších dní by ste po nich mali siahať častejšie. Ich konzumácia vzpruží nielen imunitu, ale vedie aj k efektu, ktorí ocenia najmä ľudia s nadváhou.

Podľa odborníkov má konzumácia hrušiek podobné zdravotné benefity ako konzumácia jabĺk. Oba druhy ovocia sú dobrým zdrojom vitamínu C a najmä vlákniny. Čo ste sa však o hruškách určite nevedeli, je ich schopnosť napomáhať k štíhlej postave. Výskumy totiž naznačujú, že ľudia, ktorí si častejšie pochutnávajú na hruškách, majú riziko obezity o 35 percent nižšie.

Čítajte viac: Najväčšia chyba pri konzumácii jabĺk: Takto by sa mali v skutočnosti jesť!

Keďže hrušky vynikajú obsahom vlákniny, nemusíte sa po ich konzumácii obávať spomaleného trávenia či zápchy, pretože sa starajú o plynulý chod peristaltiky. Odborníci sa zhodujú, že hrušky nielenže pomáhajú zrýchliť metabolizmus, ale prispievajú aj k prevencii kardiovaskulárnych ochorení, cukrovky 2. typu a rakoviny.

Viaceré zdroje uvádzajú, že okrem vitamínu C v hruškách nájdete aj vitamín K, vitamíny skupiny B a dôležité stopové prvky (draslík, mangán, horčík, meď). Takisto obsahujú kyselinu listovú a fenolitické zlúčeniny s antioxidačným účinkom.

Príliš častej konzumácii hrušiek by sa mali vyhýbať najmä ľudia, ktorí majú problém s trávením sacharidov, resp. fruktózy. Dôsledkom môže byť nafukovanie, hnačka či bolesti brucha. Pozor by si mali dávať aj alergici, ak je ich organizmus háklivý na konzumáciu niektorých druhov ovocia. Aj v prípade hrušiek platí zásada striedmosti: jedna hruška denne neublíži.

Fotogaléria


Tagy:
hruška ovocie

2018-10-21 06:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia