Láska vraj prechádza cez žalúdok: Toto sú najlepšie prírodné afrodiziaká!

Ilustračné foto: Gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2018-08-25 06:00:00

Potraviny ovplyvňujú celý organizmus. Pôsobia nielen na našu kondíciu, ale aj psychiku. Niektoré z nich dokonca zvyšujú sexuálny apetít alebo libido. Máte ich v jedálničku aj vy?

V živote platí jednoduché pravidlo: Keď trpia srdce a cievy, chradne aj libido. Kto chce mať zdravý sexuálny život, mal by v prvom rade konzumovať veľa zeleniny a ovocia, vlákniny a celozrnných výrobkov, orechy, semienka a zdravé rastlinné oleje, odporúča Americká srdcová akadémia.

Čítajte viac: Obľúbená príloha k syru prekvapuje: Čo dokážu spraviť baranie rohy s naším telom!

Keď výskumníci sledovali pacientov s metabolickým syndrómom, ktorí dodržiavali stredomorskú diétu, mali menej problémov s erektilnou dysfunkciou. Konzumujte teda aj veľa rýb. Potenciu tiež stimulujú potraviny ako avokádo, špargľa či morské plody, uvádza Medicalnewstoday.com.

Najznámejším afrodiziakom sú ustrice, za čo vďačia vysokému obsahu zinku. Tento minerál totiž reguluje viaceré vitálne funkcie vrátane hladiny testosterónu. Jeho prínos teda najviac ocenia muži, ktorých sexuálny život stagnuje na bode mrazu. Medzi ďalšie potraviny s vysokým obsahom zinku patria krab, homár, červené mäso, obilniny a píniové oriešky.

Keď sa oheň túžby síce zapáli, ale zhasína priskoro, vyskúšajte konzumovať viac flavonoidov s antioxidačným účinkom, ktoré nájdete v mnohých druhoch ovocia (citrusy, hrozno, jablká), ale aj v červenom víne, kakau či zelenom čaji.

Fotogaléria


Tagy:
potraviny afrodiziakum libido

2018-08-25 06:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia