Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sladká pomsta ovocia, ktorá zmení fungovanie tela: Z konzumácie jahôd sa môžete dlho spamätávať!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Hoci výhody konzumácie jahôd môžu značne prevážiť akékoľvek zdravotné riziká, nie je na škodu vedieť o tom, že aj oni sa môžu prejaviť nie práve najpríjemnejším spôsobom. Môžete to byť práve vy, ktorí budú bojovať s nepriaznivými účinkami konzumácie ovocia a s ktorými sa bude vaše telo ešte dlho spamätávať!


Množstvo štúdií, vedcov a odborníkov z oblasti zdravia jednoznačne odporúčajú zaradiť jahody do svojho jedálnička. Nielenže sú vynikajúce svojou sladkou osviežujúcou chuťou, ale hlavne množstvom zdraviu prospešných látok, ktoré obsahujú. Nájdeme v nich vitamíny A, B, C, E a K, karotén, kyselinu listovú ale i minerály ako draslík, horčík, fosfor, železo, sodík, mangán a meď. Je to hotový poklad pre naše zdravie!

Čítajte tiež: Prekážka za dosiahnutím ženského orgazmu, o ktorej nikto nevie: Odstráňte ju a zmení sa vám život!

Občas sa však neovládneme a zjeme väčšie množstvo jahôd. Keď tak výborne chutia! Navyše, hlavne teraz, keď je ich sezóna. Nadmerná konzumácia jahôd sa vám však môže vypomstiť nepríjemným spôsobom. Vtedy sa zmenia na vášho nepriateľa, čo pocítite na vlastnej koži.

Pozor na pesticídy!

Pracovná skupina pre životné prostredie (The Enviromental Working Group - EWG)  je nezisková výskumná organizácia, ktorá zverejňuje každý rok zoznam "najšpinavšieho" ovocia a zeleniny s najväčším obsahom pesticídov. Tento zoznam je vytvorený na základe testov uskutočnených Americkým ministerstvom poľnohospodárstva a  správou potravín a liečiv.

Tento rok skončili jahody na prvom mieste ako najšpinavšie ovocie! Jedna vzorka údajne obsahovala až 22 reziduí pesticídov. Agentúra pre ochranu životného prostredia upozorňuje, že pesticídy v potravinách môžu predstavovať vážne zdravotné riziká, vrátane poškodenia nervov a rakoviny. Nebezpečné sú hlavne pre deti, ktorých orgány a imunitný systém sa stále vyvíjajú.

Alergie

Jahody obsahujú dostatočné množstvo histamínu a taktiež zložky, ktoré môžu spôsobiť závrat, nevoľnosť a svrbenie. Ak trpíte alergiou na ovocie, potom je dôležité, aby ste sa vyhli jahodám. Kvôli histamínu môžete čeliť tiež problému potravinovej intolerancie a taktiež vás môžu zaskočiť nepríjemné tráviace problémy.

Jahody sú zdraviu prospešné,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Nadmerné množstvo vlákniny

Toto sladké ovocie obsahuje množstvo vlákniny, ktorá je sama o sebe zdraviu prospešné. Stačí jedna šálka plná jahôd, aby vaše telo bolo plné dostatočným množstvom vlákniny. Pozor, príliš veľa vlákniny môže mať opačný efekt a poškodiť tráviaci proces.

Pálčivý pocit v ústach

Keď skonzumujete surové jahody, ktoré sú len napoly prezreté, potom sa môžete stretnúť s problémom pocitu pálenia v ústach. Buďte opatrní so surovými jahodami!

Škodlivé pre obličky

Jahody sú úžasné pre zdravie nášho srdca, pretože sú bohaté na draslík. Avšak, ak už hľadáte lieky na srdce, potom nadmerný draslík môže byť škodlivý pre vaše obličky.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9