Muž vypil za 6 hodín 25 plechoviek energy drinku: Z následkov sa bude spamätávať celý život

Zdroj: thinkstock.com
2018-02-10 15:30:00

Zo zábavy do nemocnice! Tak skončil 56-ročný muž, ktorý si doprial viac energetických drinkov, než jeho organizmus zvládol. Nakoniec skolaboval a napriek tomu, že ubehlo už 8 rokov, stále čelí nepríjemným následkom, ktoré ho takmer pochovali.

Mali by ich zakázať! To tvrdí Nick Mitchell, ktorý na vlastnej koži okúsil silu energetických drinkov. Chcel sa len zabaviť a stráviť príjemný večer s kamarátmi v klube, kde prebiehalo karaoke. Vo víre zábavy chcel ostať čo najdlhšie, preto si objednával energy drinky, ktoré by ho postavili na nohy. Hoci svoj účel splnili, takmer kvôli nim prišiel o život!

Čítajte tiež: Desivá schopnosť potravín z našich záhrad: Látka, ktorá urýchľuje šírenie rakoviny

Doteraz má problémy s rozprávaním

Keď sa vracal z vydareného večera domov, pociťoval bolesti hlavy. Tie sa stupňovali, až napokon skončil v nemocnici v Dewsbury, kde lekári potvrdili hrôzostrašnú diagnózu: krvácanie do mozgu, spôsobené predávkovaním kofeínom!

"Tieto nápoje ma takmer zabili. Bol som tak blízko k smrti, nepomohol by mi ani chirurgický zákrok. Sú rovnako zlé ako drogy a mali by byť zakázané," rozhorčuje sa 56-ročný muž.

Minulý týždeň mal tri menšie mŕtvice a doteraz má kvôli tomu problémy s rozprávaním a vyslovovaním, ako sa píše na metro.co.uk. Karaoke večer, kde si užíval s plechovkami energy drinkov, bol pritom pred ôsmimi rokmi! Dnes chce upozorniť hlavne mladých ľudí na problém so závislosťou na týchto nápojoch.

"S odstupom času som presvedčený, že bolo hlúpe piť toľko. Nemal som ale tušenie, že sú také nebezpečné. Som rád, že stále žijem a že môžem rozprávať tento svoj príbeh. Mal som kedysi migrény a rôzne bolesti, ale to je nič v porovnaní s tým, čo sa mi stalo," spomína Nick.

Muž vypil také množstvo energetických nápojov, že v priebehu jednej hodiny už prekonal denné odporúčané množstvo príjmu kofeínu.

"Jedna 250 ml plechovka nápoja obsahuje 80 mg kofeínu, približne rovnako ako šálka domácej kávy," upozorňuje hovorca spoločnosti, ktorá vyrába jeden z najznámejších energetických nápojov.

Fotogaléria

2018-02-10 15:30:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia