Neodmietajte mastnú pochúťku: Dobrá správa pre milovníkov slaniny!

Vajíčka a slanina sú skvelou voľbou na raňajky.
Zdroj: thinkstock.com
2018-04-11 05:54:00

Nová správa bude doslova hudbou pre uši pre tých, ktorí sa snažia schudnúť. Nemusíte sa obmedzovať v jedle na začiatku dňa! Ak máte chuť na slaninu, doprajte si ju. Vďaka nej naozaj schudnete!

Mnohí vkladajú svoje nádeje do nízkokalorických jedál a tak si na raňajky doprajú ovsené vločky s bielym jogurtom v snahe, zhodiť bruško z Vianoc. Ak ste začali s bojovým plánom, ako zaútočiť na prebytočné kilogramy, nová správa austrálskej výskumnej spoločnosti CSIRO vás určite poteší.

Čítajte tiež: Najväčšia chyba, akú robíme pri vyprážaní: Takto sa z neho stáva zbraň hromadného ničenia!

Strava počas dňa pod kontrolou

Podľa odborníkov konzumácia bielkovín na raňajky vás môže spraviť sýtymi, takže bude menej pravdepodobné, že zjete veľké množstvo jedla v priebehu dňa.

Vedúci vedeckého výskumu profesor Manny Noakes povedal: "Priemerná dospelý človek, žijúci v Austrálii konzumuje oveľa nižšie množstvo bielkovín na raňajkách, čo je škoda, keďže väčšie množstvo bielkovín môže pomôcť kontrolovať stravovanie neskôr v priebehu dňa."

Slanina proti tukom!

Vajcia a chudé mäso sú dobrým zdrojom bielkovín, čo by mohlo byť skvelou správou pre vaše raňajkové menu. Odborníci tvrdia, že si pokojne môžete dopriať aj slaninu! Ak si ráno pochutnáte na tučnom jedle, telo bude rýchlejšie odbúravať a tráviť tuky. Prvé jedlo je veľmi dôležité, naprogramuje váš metabolizmus a rozhoduje o jeho fungovaní počas dňa.

Slanina obsahuje vitamíny skupiny B, zinok, fosfor, horčík a železo. Po jej konzumácii sa budete cítiť sýtejšie, poklesy hladiny cukru či ataky hladu nehrozia! Dokonca je zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré majú pozitívny vplyv na srdce a cievy. Vajcia a slanina však môžu mať vysoký obsah tukov a iných nebezpečných látok, takže je potrebné sa uistiť, že si ich pripravíte čo najzdravším spôsobom.

Štúdia zistila, že väčšina Austrálčanov neprijíma odporúčané dávky bielkovín, ktoré sú 25 g na jedlo - ženy konzumujú len 11 g a mužov 15 g.

"Vedecké dôkazy podporujú bielkovinovú diétu v kombinácii s pravidelným cvičením ako spôsob, ktorý spôsobuje väčšiu stratu tuku. Konzumácia najmenej 25 g bielkovín v hlavných jedlách pomáha proti hlade," povedal  profesor Noakes.

Fotogaléria

2018-04-11 05:54:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia