Najlepší a najefektívnejší domáci bojovník proti chorobám: Jeho sila vás dostane do kolien!

Zdroj: pixabay.com
2017-12-28 08:30:45

Ostalo vám z Vianoc korenie? Neviete, čo robiť s klinčekmi? Využite ich vo svoj prospech a nechajte vyniknúť ich silu. V kombinácii s citrónom je užitočným bojovníkom proti oslabenej imunite.

V zimných mesiacoch úraduje vo veľkom nádcha, prechladnutie, či iné respiračné ochorenia. Tým sa ale dá predísť, minimálne ich môžeme liečiť pomocou týchto dvoch prírodných "silákov".

Ingrediencie, ktoré nájdete v kuchyni

Silou tohto elixíru je bomba vitamínu C, ktorý sa nachádza v citróne. O jeho účinkoch sa toho popísalo už viac ako dosť, pomáha pri obličkových kameňoch, pri už spomínanej nádche či prechladnutí, pôsobí močopudne a v mnohých prípadoch zmierňuje opuch. 

Čítajte tiež: Pijete vodu na prázdny žalúdok? Na toto si dávajte pozor!

Druhou ingredienciou sú klinčeky. Skôr ako pomyslíte na vianočný punč či varené víno, kde sa pridávajú pre svoju špecifickú arómu, mali by ste vedieť, že ich sila spočíva v niečom inom. Najčastejšie sa klinčeky používajú pri stomatologických problémoch, pri boľavých ďasnách. Recepty a odporúčania starých mám hovoria o tom, že ich stačí pohrýzť a nechať pôsobiť v boľavom mieste.

Okrem toho sa klinčeky používajú aj pri pocite ťažkého žalúdka, hnačkách, zápachu z úst. Klinčeky a olej z nich sa tiež využíva pri plynatosti, nevoľnosti a keď zvraciame.

Pozitívne ohlasy má klinček aj pri predčasnej ejakulácii, takže sa stal prísadou niektorých medikamentov, ktoré sa na túto poruchu užívajú.

Prečo práve citrón a klinčeky? 

Spolu môžeme tieto dve ingrediencie využiť nielen pri malátnosti, ktoré vás počas prechladnutia trápia, fungujú aj ako prírodný liek proti reumatizmu a bolesti svalov, pri problémoch s otravnými komármi, pri liečbe močových infekcií.

Recept na domáci sirup

Spojenie citrónu a klinčekov môžete vyskúšať napríklad v podobe tohto sirupu, ktorý si môžete pripraviť doma:

Fotogaléria

2017-12-28 08:30:45  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia