Každý deň pila zázvorovú vodu: Bola zaskočená, čo sa stalo s jej telom

Zázvorová voda je plná zdraviu prospešných látok.
Zdroj: thinkstock.com
2017-09-18 11:40:00

Nekončiace zdravotné prínosy zázvoru boli známe starovekým Číňanom už odpradávna. Konečne už aj moderný svet spoznáva postupne jeho úžasné vlastnosti. Odborníci však vyzdvihujú úžasné vlastnosti zázvorovej vody, ktorá v sebe ukrýva hotový poklad a pritom hydratuje telo!

 

Zázvor je sám o sebe doslova zdravou bombou pre ľudský organizmus! Je plný draslíka a mangánu, ktoré sú zodpovedné za správnu činnosť srdca. Taktiež sa v ňom nachádza vitamín A, C, E, B-komplex a niekoľko ďalších významných minerálov ako horčík, fosfor, železo, zinok a vápnik. Ak potrebujete posilniť imunitu, siahnite po zázvore! Oceníte aj jeho vysoký obsah kremíka, ktorý chráni kožu, vlasy, zuby a nechty.

Čítajte tiež: Zabudnite na to, čo vám hovorili o porne, tvrdí sexuológ: Najväčší mýtus, ktorému ľudia veria

Jedna štúdia, publikovaná v denníku Phytotherapy Reseach, hovorí o zázvore ako o účinnom pomocníkovi, ktorý dokáže účinne odstraňovať a liečiť boľavé zapálené kĺby. To však nie je všetko. V tejto zázračnej potravine sa nachádzajú gingerosoly, účinné látky vo vysokých koncentráciách. Majú silné protizápalové účinky, hlavne pri bolestiach členkov, svalov a nervov. Bolí vás hlava? Máte migrénu? Opäť sa môžete spoľahnúť na zázvor!

Ako na to?

Mnoho odborníkov nedá dopustiť na zázvorovú vodu. Nielenže zlepší celkovo vaše zdravie, ale údajne si dokáže poradiť aj s tukovými bunkami na bokoch, páse a stehnách. Dôležité je nakrájať zázvor na čo najmenšie kúsky, aby sa dôkladne rozpustil vo vode a nechať ho niekoľko minút vylúhovať. Zalejte nasekaný zázvor vriacou vodou. Následne nechajte variť približne 15 minút na miernom ohni a nechajte potom vychladnúť. Nápoj môžete piť v priebehu dňa. Vaše telo bude tak doplnené o zdraviu prospešné látky a zároveň bude mať zabezpečný pitný režim. Môžete do nápoja pridať citrón a trochu medu.

Účinky zázvorovej vody na vlastnej koži

O účinkoch zázvorovej vody sa dozvedela jedna žena, ktorá si kúru zázvorovou vodou naordinovala na jeden celý mesiac. Chcela sa presvedčiť o jeho spomínaných zázračných účinkoch na vlastnej koži. Očakávala, že sa  zázvorová voda na nej odrazí pozitívne, no nie až v takej miere!

Po mesiaci zistila, že:

  • Zlepšilo sa jej trávenie
  • Na váhe ručička ukazovala o dve kilá menej (Zázvor potláča chuť do jedla, čo sa naplno prejavilo. Žena jedla menej bez toho, aby si to uvedomovala.)
  • Menej stresu (Nebola si istá, či to bolo tým, že celkovo prežívala pokojnejšie obdobie vo svojom živote alebo v tom hral úlohu zázvor, ktorý znižuje stresový hormón - kortizol)
  • Koniec nevoľnosti (Zázvorová voda jej pomohla, keď bola na dlhšej ceste autom.. Zázvor je totiž preventívnym opatrením proti kinetóze a pomáha zahnať nevoľnosť)
2017-09-18 11:40:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia