Šaláty, ktoré dajú zabrať žalúdku: Menia sa na našich nepriateľov!

Pozor na to, čo pridávate do šalátu, inak sa z neho stane nezdravé jedlo!
Zdroj: thinkstock.com
2017-05-16 06:00:00

Vedeli ste, že pridaním nesprávnych prísad do šalátu možete dvojnásobne až trojnásobne zvýšiť jeho kalorickú hodnotu? Ak chcete, aby bol Váš šalát naozaj zdravý, vyhnite sa nasledujúcim ingredienciam, ktoré môžu pridať nežiadúce kalórie tomuto inak zdravému jedlu.


Smotanové dresingy

Nielen že sú plné tuku, ale taktiež obsahujú vysoké hodnoty sodíka a majú veľmi malú výživovú hodnotu.

Zdravá alternatíva: Prejdite na kyslú zalievku. Doporučujeme balzamikovú zalienkou s troškou extra panenskekého olivového oleja. Ak sa predsa len nechcete zriecť vášho oblúbeného dresingu, použite nasledujúci trik. Namočte končeky hrotov vydličky do dresingu predtým, ako ju položíte na šalát, aby ste aspoň takto zacítili jehu chuť, oklamali chuťové poháriky, ale nejedli ho v nežiadúcom množstve.

Ochutené orechy

Orechy sú zdravé tuky a skvelá prísada do akéhokoľvek šalátu. Ale len dovtedy, pokiaľ nie sú ochutené cukrom.

Zdravá alternatíva: Prejdite na neochutené orechy a ušetríte na kalóriach. Skvelou voľbou sú mandle, pistácie i vlašské orechy. Pamätajte, že orechy sú lahká prísada a nepreháňajte to s ich množstvom. Menej je v tomto prípade viac.


Domáci test, ktorý odhalí krutú pravdu: Za pár minút zistíte, ako ste na tom so spánkom!


Vyprážane kurča

Dbajte na to, aby ste váš šalát vždy obohatili o jaký proteín, avšak striktne sa vyhýbajte čomukoľvek, čo je vyprážané. Čokoľvek vyprážané predstavuje prival nežiadúcich kalórií a sodíka. Neplatí to len pre vyprážané kura, ktoré sme už spomenuli, ale taktiež pre vyprážanú cibuľu, či vyprážané plody mora. Ľahko premenia váš zdravý šalád na totálnu kalorickú bombu.

Zdravá alternatíva: Ak sa chystáte pridať do vášho šalátu nejaký zdravý proteín, zvoľte grilovanú variantu. Do úhavy prichádza napríklad tuniak alebo vaječné bielka.

Syr

Najprv si ujasnime, že nie všetok syr je zlý. Tri alebo štyri malé denné porcie nízkotučných mliečnych produktov dokážu naštartovať spaľovanie tukov v tele. Štúdie preukázali, že organické diéty bohaté na mliečne produkty, môžu pomôcť pri chudnutí a podporujú schopnosť tela spaľovať tuk. Kameňom úrazu je však to, že keď si do šalátu pridávame syr, naozaj ním nešetríme. Niektoré syry sú viac výživné ako ostatné. Preto by sme mali dbať na to, aby sme ho do šalátu pridávali v rozumnej miere.

Čítajte tiež: Stačí užívať ružovú tabletku jeden týždeň a potom to príde: Dopad na zdravie za krátku dobu!

2017-05-16 06:00:00  |  Text: ld   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia