Čo spravia mliečne výrobky s vašou postavou? Takto v skutočnosti vplývajú na chudnutie!

Mliečne výrobky mnohí odmietajú kvôli nepríjemnému nadúvaniu.
Zdroj: thinkstock.com
2017-04-05 21:00:00

Mliečne výrobky sú neustále prepieranou témou, o ktorej sa diskutuje v súvislosti s ich prospešnosťou alebo naopak škodlivosťou na ľudské zdravie. Ako je to v prípade chudnutia? Čo sa stane, ak ich vylúčime z jedálnička?

Posledné roky sa mliečne produkty považujú skôr za tie zlé. Môže za to obsah tuku a taktiež nepríjemné prejavy, ktoré spôsobujú mnohým ľuďom. Po ich konzumácii im zle trávi a nadúva ich. Mohlo by sa preto zdať, že skoncovanie s ich konzumáciou by mohlo telu len prospieť. Dôkazom je Khlou Kardashian, ktorá údajne práve vďaka tomu, že ich prestala jesť, získala krásne štíhle telo. Málokto však dokáže prestať konzumovať syry či obľúbené jogurty. Ak by sme vylúčili túto skupinu potravín z jedálnička, odrazilo by sa to nejako na našom zdraví?

Zelená mliečnym výrobkom!

Najnovšie výskumy ukazujú na mlieko, jogurty a dokonca aj syry ako na potraviny prospešné na chudnutie, a to vďaka nasýteným tukom, bielkovinám a živinám ako je vitamín D a vápnik, ktoré majú zásadný význam na spaľovanie tukového tkaniva. Jedna recenzia v časopise International Journal of Obesity zistila, že ľudia, ktorí jedli najviac mlieka a mliečnych výrobkov, zatiaľ čo boli na nízkokalorickej diéte, stratili v priemere pol kila zo svojich tukových zásob než tí, ktorí dodržiavali stravu s minimálnym obsahom mliečnych výrobkov.


Zlozvyk, s ktorým majú mnohí problém: Čo znamená, ak sa prebúdzate každý deň v tom istom čase!


Títo ľudia chudnú bez nich

Približne jedno percento dospelých sú alergických na mliečne výrobky a majú problémy s trávením. Nový výskum ukázal, že na vine nie je vždy laktóza, ale skôr nadúvanie a zápal, ktoré spôsobuje bielkovina s názvom A1 beta-kazeín.

Napriek tomu, že výsledky štúdií sú jednoznačné, niektorí môžu skutočne schudnúť po vylúčení týchto potravín zo stravy. Ide o ľudí s intoleranciou, u ktorých sa proces chudnutia a ozdravovania doslova naštartuje. Množstvo stresového hormónu kortizolu, ktorý bol provokovaný nezistentnou intoleranciou, klesá. Telo sa zbavuje najmä viscerálneho, teda vnútorného tuku.

Čítajte tiež: Unikátna liečebná metóda, o ktorej nikto nevie: Zbavte sa bolestí vďaka alobalu!

2017-04-05 21:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: womenshealthmag.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia