Pizza ako zdravé jedlo? Tento muž zmení váš názor na obľúbené jedlo!

Je pizza skutočne také zlé jedlo?
Zdroj: thinkstock.com
2016-10-31 11:30:00

Výborne chutí, no patrí medzi potraviny, ktoré by sme mali konzumovať v obmedzenom množstve. Pizzu miluje množstvo ľudí, vrátane mladého muža Richarda Meadows, ktorý si na nej vždy rád pochutnával. Preto sa rozhodol pre experiment, ktorý zahŕňal konzumáciu pizze 222 dní po sebe!


Človek by povedal, že pizza a cvičenie nejdú dohromady. Mladý muž však chcel presvedčiť ostatných o opaku. Rozhodol sa jesť pizzu po celé dni a zároveň sa venoval tréningovému plánu. Na cvičenie teda nezanevrel!

Odborníci na stravovanie hodnotia klasickú pizzu skôr skepticky a nepripisujú jej konzumácii väčší význam pre zdravie človeka. Niet sa čomu čudovať, ide o vysokokalorickú potravinu, ktorá je vyrobená z kysnutého cesta a múky. Záleží však aj na tom, akú si človek vyberie. Od vegetariánskej, cez šunkovú, syrovú, až klobásovú. Existuje veľa druhov pizze.

Nie je až taká zlá

Dvadsaťpäťročný Američan chcel ostatným ukázať, že pizza nie až také strašné jedlo, ktorému sa treba za každých okolností vyhýbať. Rozhodol sa podstúpiť výskum, kde bol sám jeho účastníkom. Sledoval, čo robí s jeho telom konzumácia pizze po dobu 222 dní. Ukázal celému svetu opak, že pizza nie je nezdravá!

 

A photo posted by Richard Meadows (@richard.meadows) on


A tak sa nasledujúce dni venoval tomu, čo najviac miloval - konzumoval pizzu a pritom pravidelne cvičil. Cieľ tohto zaujímavého výskumu bol jasný - presvedčiť verejnosť, že pizza nie je až taká zlá. Každý jeden deň si dopral túto taliansku pochúťku a popritom prijímal tiež proteíny, ovocie, zeleninu a nezabúdal na cvičenie. Pizza tvorila približne 30 až 40 % Richardovho denného príjmu.

Výsledok

Výsledok bol zaujímavý až pozoruhodný! Po 222 dňoch zaznamenal mladík zmeny na tele. Pribral 6,1 kg, no paradoxne išlo dole 1,5% tuku. Taktiež pribral aj na objeme - stehná má o 2 cm väčšie, hrudník o 6 cm a ruky až o 4 cm. Pás mal však štíhlejší - zhodil 2 cm.

 

A photo posted by Richard Meadows (@richard.meadows) on

 

 

A photo posted by Richard Meadows (@richard.meadows) on

 


Čítajte tiež: Mýty o zdraví, ktoré nám vtĺkali do hlavy a prežili dodnes: Od pravdy majú ďaleko!

2016-10-31 11:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: stuff.co.nz

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia