Každý deň zjedla jednu uhorku a potom sa to stalo: Zmeny v tele!

Viete, aké účinky na náš organizmus má uhorka? Neuveríte!
Zdroj: thinkstock.com
2016-10-24 22:00:00

Tvorí ich prevažne voda, sú zdravé a neublížia postave. Aj z toho dôvodu by uhorky mali byť v jedálničku každého z nás. Ak na ne zabúdate, po prečítaní tohto príbehu sa to už nestane!

Uhorky by sme mali jesť nepretržite počas celého roku. Zásobia organizmus cennými látkami ako vitamín K, vitamíny skupiny B, meď, draslík, vitamín C a mangán. Ide o druh zeleniny, ktorý doplní telu všetky potrebné živiny, ktoré mu chýbajú. Výnimočné sú tiež obsahom polyfenolov a ďalších zlúčenín, ktoré môžu pomôcť znížiť riziko vzniku chronických ochorení. Dokážu však oveľa viac, o čom sa presvedčila na vlastnej koži mladá žena, ktorá si "naordinovala" uhorky ako súčasť jedálničku na každý deň.

Antioxidačné vlastnosti

Uhorky obsahujú množstvo antioxidantov, vrátane známeho vitamínu C a betakaroténu. Obsahujú tiež antioxidačné flavonoidy ako kvercetín, apigenín, luteolín a kamferolem, ktoré poskytujú ďalšie výhody. Napríklad kvercetín je antioxidant, ktorí zabraňuje uvoľňovaniu histamínu a patrí medzi prírodné antihistaminiká. Kamferol môže pomôcť v boji proti rakovine a znižuje riziko vzniku chronických ochorení, vrátane srdcových chorôb.

Trávenie a spaľovanie tukov

Uhorky sú bohaté na dva dôležité prvky, ktoré sú potrebné pre zdravé trávenie: vodu a vlákninu. Pridaním uhorky do šťavy alebo šalátu získate množstvo vlákniny, ktoré telo potrebuje. Ak bojujete so žalúdočnými šťavami, pitná voda môže pomôcť potlačiť akútne príznaky dočasným zvýšením pH žalúdka. Je možné, že voda v uhorke má podobný účinok. Šupka uhorky obsahuje nerozpustnú vlákninu, ktorá pôsobí proti zápche. Potraviny prejdú tráviacim traktom rýchlejšie. Uhorky sú zároveň nízkokalorické, jedna šálka nakrájaných uhoriek obsahuje len 16 kalórií. vďaka rozpustnej vláknine sa budete cítiť dlhšie sýti a je jedným z dôvodov, prečo je vhodná pre ľudí, ktorí chcú schudnúť, no bojujú s hladom.

Zápach z úst

Plátok uhorky môže pomôcť zbaviť vás baktérií, ktoré spôsobujú zápach. Taktiež ich konzumácia môže pomôcť uvoľniť prebytočné teplo v žalúdku, o ktorom sa hovorí, že je hlavnou príčinou zlého dychu.

Čítajte tiež: Sirup, ktorý si hravo poradí s hlienom v pľúcach a na prieduškách!

2016-10-24 22:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: healthylifetricks.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia