Svojmu manželovi dávala lyžicu kokosového oleja dvakrát denne: Nemohla uveriť tomu, čo sa stalo!

Kokosový olej je zdraviu prospešný, nezabúdajte na jeho konzumáciu.
Zdroj: thinkstock.com
2017-04-28 21:00:00

O kokosový olej rastie po celom svete veľký záujem vďaka znovuobjaveným skvelým účinkom na naše zdravie. Aj jedna žena si ho nevie vynachváliť po tom, čo ho jej manžel s Alzheimerovou chorobou začal pravidelne konzumovať! Kokosový olej totiž dokázal chorobu doslova zvrátiť.


Nebol schopný nájsť lyžicu

Mary T. Newportová je riaditeľkou lekárskej starostlivosti na oddelení intenzívnej starostlivosti novorodencov v nemocnici The Spring Hill Regional Hospital na Floride. V roku 2003 sa u jej 58-ročného manžela začali objavovať príznaky Alzheimerovej choroby. Spočiatku mu bola diagnostikovaná progresívna demencia, ktorá sa podľa výsledkov MRI rozvinula do Alzheimerovej choroby. Mal obrovské problémy s pamäťou, nebol schopný nájsť lyžicu alebo si spomenúť, ako dostať vodu z chladničky. Taktiež trpel depresiami. Vo svojom výskume Newportová zistila, že depresia môže byť predzvesťou Alzheimera.

Kokosový olej ako alternatívna liečba?

Začala preto študovať mechanizmus tejto choroby v nádeji, že nájde nejakú alternatívnu liečbu, keďže lieky nezaberali. Zistila, že podľa mnohých vedcov je za mnohými príznakmi choroby fakt, že niektoré mozgové bunky stratili schopnosť spracovávať glukózu. Mohlo by zásobovanie mozgu ďalšími zdrojmi energie z alternatívnych zdrojov zachrániť umieranie buniek a tým i zastaviť chorobu?

Newportová, ktorá skúmala vedeckú literatúru o Alzheimerovej chorobe prišla na to, že stredný reťazec triglyceridov (MCT) obsiahnutých v kokosovom oleji môže byť zázračným liekom na prevenciu a spomalenie progresie Alzheimerovej choroby.


Dajte si banán a škoricu jednu hodinu pred spaním: Sledujte, čo sa bude diať!


Kokosový olej je vynikajúci pre tých, ktorí už trpia touto chorobou. V oleji sa nachádzajú ketóny, ktoré už mnohým pomohli. Poskytujú alternatívny zdroj energie tiež pre tých, ktorí majú problémy s glukózou. Telo metabolizuje kokosový olej, no ten vytvára spomínané ketóny, ktoré nás chránia a majú dokonca silu zvrátiť Alzheimerovu chorobu.

Vo svojom ďalšom výskume, zistila, že kokosový olej je asi 60-percentná mastná kyselina so stredne dlhým reťazcom, má nulovú hladinu cholesterolu a je bohatá na omega-6 mastné kyseliny. Ďalšími zdrojmi MCT je olej z palmových jadier a ľudského materského mlieka. Tiež môžu byť nájdené v menších koncentráciách v kravskom a kozom mlieku.

Výsledky už po dvoch dňoch

Keď choroba značne pokročila, Dr. Newportová sa rozhodla vyskúšať terapiu kokosovým olejom. Kúpila 100 % panenský kokosový olej a dávala svojmu manželovi 36 gramov (viac ako dve polievkové lyžice) oleja denne, po dobu približne jeden mesiac. Výsledky boli neuveriteľné. Už po dvoch dňoch sa uňho objavili známky zlepšenia. Po mesiaci bol vnímavý a šťastnejší.

V podávaní kokosového oleja však neprestala. Dobre spravila! V priebehu jedného roku sa u jej manžela vrátila schopnosť vykonávať bežné úkony, behať, zlepšilo sa mu chápanie čítaného textu i krátkodobá pamäť.

Čítajte tiež: Ako často v skutočnosti prať posteľné obliečky? Bežná vec, ktorú robíme zle!

2017-04-28 21:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: healthyandnaturallife.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia