Voda pred spaním vám môže zachrániť život: Neskutočné, čo vraj dokáže!

Pohár vody pred spaním je výbornou prevenciou pred srdcovým infarktom.
Zdroj: thinkstock.com
2015-08-03 21:00:00

Každý už vie, aké je dôležité piť vodu počas celého dňa pravidelne v malých dúškoch. Najväčšie množstvo tekutín by sme mali prijať predpoludním, no netreba zabúdať ani na zásobovanie sa vodou v neskorších hodinách. Hlavne pred spaním!

Prečo vypiť vodu pred spaním?

Priebežné dopĺňanie tekutín počas celého dňa zabezpečí, že váš organizmus bude fungovať tak, ako má. Doobeda lymfa vynáša z tela škodlivé látky, takže je dobré podporiť tento proces pitným režimom. Ak by sa totiž nevylučovali jedovaté látky z buniek, predčasne by starli a vaše telo by bolo náchylnejšie k chorobám. Ako postupne pribúdajú hodiny a blíži sa večer, mali by ste piť čoraz menej. Avšak, nemali by ste zabúdať na vodu pred tým, než si ľahnete do postele.

Jeden pohár vody má na organizmus neuveriteľné účinky. Nielenže pomáha predchádzať nočným kŕčom nôh, ale údajne zabráni aj jednej z akútnych foriem ischemickej choroby srdca! Môže človeka zachrániť pred vážnym ochorením, ktoré má často fatálne následky a môže sa skončiť smrťou. Podľa portálu Beltonehealth.com je pohár vody najlepšou prevenciou proti krvácaniu do mozgu a srdcovému infarktu. Pomáha zlepšiť krvný obeh v nočných hodinách počas spánku, kedy často dochádza k infarktu.


Je jedno, z čoho pijeme vodu? Čo sa stane, ak si pochutnáme na tekutine z plastového pohára!


Len jeden pohár!

Svoj účel však splní len vtedy, ak vypijete len jeden pohár! Ak by ste do seba naliali viac tekutín, zaťažíte svoje obličky a noc strávite na záchode. Navyše, podľa Dr. Rosenfelda prebudenie sa uprostred noci kvôli tomu, že potrebujete ísť na záchod, zvyšuje riziko srdcového infarktu a mozgovej mŕtvice, keďže spánkový cyklus je prerušený. Ak máte nedostatok spánku, k tomu ste v strese, vo vašom jedálničku prevláda strava s vysokým obsahom tuku a cukru - všetky tieto faktory negatívne vplývajú na zdravie srdca a prevenciu mŕtvice.

Voda ako prevencia

Na druhej strane, aj keď pitie vody pred spaním dáva zmysel, jej účinok, že zabráni infarktu, nebol zatiaľ podložený výskumami. Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) a tiež iné národné zdravotnícke organizácie odporúčajú niekoľko spôsobov, ako znížiť riziko infarktu alebo mŕtvice. Tieto odporúčania zahŕňajú udržanie zdravej hmotnosti, zostať fyzicky aktívny, zdravé stravovanie, zvládanie stresu a vyhýbať sa fajčeniu. Pohár vody pred spaním však nie je na zozname.

Avšak, celkovo dostatočný pitný režim pomáha znižovať riziko srdcového infarktu a mŕtvice. Štúdia zverejnená v časopise American Journal of Medical Epidemiology zistila, že tí, ktorí pijú päť alebo viac pohárov čistej vody denne, majú oveľa nižšie riziko fatálneho koronárneho srdcového ochorenia v porovnaní s tými, ktorí pijú menej ako dva poháre denne.  A to je už dôvod, prečo ...

Čítajte tiež: Čo dokáže s nami spraviť jeden banán pred spaním? Po tomto zistení prehodnotíte svoju stravu!

2015-08-03 21:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: beltonehealth.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia