Chyba, kvôli ktorej útočíte na chladničku každý večer: Po jej odstránení konečne vydržíte!

Skoncujte s vyjedaním chladničky vo večerných hodinách!
Zdroj: thinkstock.com
2015-05-25 21:00:00

Vidina štíhlej, jednoducho dokonalej postavy, vás donúti vylúčiť z jedálnička množstvo potravín. No nepreháňate to? Aj keď obmedziť konzumáciu niektorých jedál je skvelou cestou, ako sa dostať na vysnívanú hmotnosť, je tu však dilema s názvom pečivo!

Na pultoch obchodov rozvoniavajú desiatky druhov pečiva najrôznejších farieb, ale aj názvov. Čo sa však za rozmanitým označením v skutočnosti skrýva? Práve rožky a chlieb patria k najčastejšie konzumovaným prílohám, pričom vplývajú na úspešnosť chudnutia. I to najmenšie množstvo kalórií pri potravinách, ktoré sa jedávajú často, v konečnom dôsledku znamená po čase pozitívnu bilanciu v prospech chudnutia. Bohužiaľ, práve to voňavé a chrumkavé pečivo z bielej múky odborníci na výživu neodporúčajú.

Našťastie, je tu riešenie! Nahraďte pekárenské výrobky z bielej múky radšej zdravšou alternatívou. Lenže ktoré si vybrať, keď v regáloch vidíme viaczrnné a celozrnné výrobky? Práve tieto dva druhy pečiva si zvykne veľa ľudí mýliť!

Tmavé sa neodporúča, keďže môže byť len sfarbené karamelom. To už viete. Ale čo tie ostatné? Viaczrnné a celozrnné pečivo sa zvykne zamieňať. Preto sa stáva, že množstvo ľudí si vyberie nesprávny druh..

Aký je medzi nimi rozdiel?

Viaczrnné pečivo sa vyrába z múky, do ktorej je pridaných viac obilnín ako len raž či pšenica, aspoň v objeme 5 % z celkového množstva. Celozrnné je zase z celozrnnej múky, ktorá sa získava mletím celého zrna z akéhokoľvek druhu obilniny. Výrobok by ho však mal obsahovať 80 %. Mnohí si myslia, že celozrnné pečivo má menšiu energetickú hodnotu ako biele. No nie je to úplne tak. Celozrnné je toľko ospevované dietológmi z jednoduchého dôvodu: obsahuje vysoký podiel vlákniny a nízky glykemický index. Zasýti vás na dlhšie obdobie, takže nebudete po ňom hneď hladní. Samozrejme, celkove je oveľa zdravšie ako biele.


Neskutočná sila orgazmu vás dostane: Zatočí s nebezpečnou chorobou, ktorá kosí ľudské životy!


Nutričný špecialista upozorňuje, že prívlastkom "viaczrnný" môže byť pomenovaný takmer každý výrobok.

"Je to o pomenovaní konkrétneho produktu. Celozrnné by malo obsahovať celozrnnú múku, ktorá je tvorená kompletne z celého zrna, teda obsahuje najviac živín a vlákniny. Viaczrnné môže byť pomenovaný každý výrobok, ktorý obsahuje viac zrna teda aj taký, ktorý je vytvorený z hladkej či polohrubej múky a sú na ňom nalepené dve rozdielne zrná. Teda pomenovanie viaczrnný nám neudáva takmer nič," povedal odborník na výživu.

Smerodajné by mali byť zloženie výrobky, ktoré si treba všímať. jedine tak zistíte, že daný výrobok je skutočne celozrnný, a teda vhodný na chudnutie.

"Na to, aby ste si vychutnali celozrnný pekárenský výrobok musíte zistiť koľko percent celozrnnej múky obsahuje, pokiaľ je to aspoň 50 %, tak je dobrý. Pre redukciu hmotnosti je určite lepšie konzumovať celozrnné pekárenské výrobky,"  povedal výživový poradca.

Celozrnné výrobky ako záchrancovia!

Vylúčili ste sladkosti, mastné jedlá, biele pečivo. No po štyroch dňoch sa pristihnete, ako večer otvárate chladničku? Ak je vám táto situácia dobre známa a zažili ste ju už niekoľkokrát pri pokuse o zhodenie prebytočných kíl, niekde robíte chybu. Konzumujte počas dňa celozrnné výrobky! Nebojte sa spomínaného celozrnného chlebu, vďaka ktorému vydržíte a nesiahnete večer po sladkosti. Ak k tomu pridáte dostatočný pitný režim, budete sa cítiť stále plní a nebudete mať pocit, že vôbec nejakú diétu držíte... Však vlastne o diétu ani nejde. Je to zdravý životný štýl.

Čítajte tiež: Zmenila sa na nepoznanie: Žena schudla desiatky kíl, z jej nového vzhľadu padnete na zadok!

2015-05-25 21:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia