Päť potravín, ktoré odborníci nikdy nedajú do úst: Vinníci, ktorí spúšťajú nebezpečnú chorobu!

Pukance z mikrovlnky nie sú práve najzdravšie, obsahujú škodlivé látky.
Zdroj: thinkstock.com
2017-03-14 14:00:00

Mnoho bežných potravín zvyšuje riziko rakoviny, a niektoré z nich veľmi výrazne. Taká je krutá realita. Vedia o tom aj experti na potraviny, ktorí by si ich nikdy nenaložili na tanier! Ktorým potravinám by sme sa mali radšej vyhýbať?

Ako sa uvádza na portáli Prevention.com, na tanier by sme si nemali naložiť nasledujúce potraviny:

1. Konzervované paradajky

Fredrick Vom Saal, endokrinológ na Univerzite v Missouri upozorňuje, že konzerva, v ktorej sú paradajky, obsahuje nebezpečný bisfenol-A. Ide o syntetický estrogén, ktorý sa spája s chorobami - od reprodukčných problémov, srdcových ochorení, cukrovky až po obezitu. Kyslosť paradajok dokonca spôsobuje, že sa BPA dostane do jedla. Navyše, štúdie ukazujú, že BPA v tele väčšiny ľudí presahuje ich množstvo a potláča tvorbu spermií. Veľký vplyv má hlavne na mladých ľudí. Ak môžete, vyberte si radšej paradajky v sklenených fľašiach.

2. Popcorn z mikrovlnky

Popcorn sa nachádza vo vrecúšku, v ktorom je kyselina perfluoroktanová (PFOA). Patrí do triedy zlúčenín, ktoré môžu byť spojené s neplodnosťou u ľudí, ako to potvrdila nedávna štúdia z UCLA. Pri testovaní na zvieratách sa zistilo, že chemikálie spôsobujú rakovinu pečene, semenníkov a pankreasu. Mikrovlnka dokonca spôsobuje odparovanie tejto škodlivej látky do popcornu! V našom tele potom ostáva aj po celé roky a hromadí sa tam. Niektorí výrobcovia sľúbili, že vyradia PFOA do roku 2015. Vyskúšajte radšej popcorn na staromódny spôsob - na panvici. Môžete pridať malo alebo sušené korenie.


Skutočná pravda, ako naozaj fungujú energetické nápoje: Toto všetko sa deje po ich vypití do 24 hodín vo vašom tele!


3. Losos z farmy

Celkovo sa ryby považujú za zdravé potraviny. No niektoré z nich sú na farmách často kŕmené kukuricou, sójou alebo iným krmivom, ktoré obsahuje málo omega-3 mastných kyselín alebo neobsahuje žiadne. Táto neprirodzená výživa s vysokým obsahom kukurice vedie k tomu, že niektoré ryby z fariem v sebe akumulujú nezdravé množstvo zlých mastných kyselín. Aby toho nebolo málo, ryby na farmách sú okrem toho kŕmené aj antibiotikami. Tie môžu u ľudí spôsobovať choroby! Divoko žijúce ryby získavajú zdravé omega-3 mastné kyseliny z vodných rastlín a sú v omnoho menšom strese ako ryby na farmách, ktoré sú tam uväznené. A to ste nevedeli o tom, aké množstvo rýb sa chová v malom priestore. Neprirodzené podmienky spôsobujú väčšie množstvo chorôb a parazitov!

4. Mlieko od kráv, ktoré dostávajú umelé hormóny

Výrobcovia mlieka liečia kravy rekombinantným hovädzím rastovým hormónom (známy pod skratkou rBGH alebo rBST), aby tak zvýšili produkciu mlieka. Tento hormón zároveň zvyšuje infekcie vemena a dokonca i hnis v mlieku. Tiež vedie k vyššej úrovni rastového faktoru podobnému inzulínu v mlieku (IGF-1). U ľudí môžu vysoké hladiny IGF-1 spôsobiť vznik rakoviny prsníka, prostaty a hrubého čreva. Skontrolujte si na obaloch, či sa tam nachádza „bez rBST“ alebo „vyrobené bez umelých hormónov“ či „organické mlieko“. Takéto produkty si vyberte!

5. Neorganické jablká

Americká environmentálna skupina (EWG) tento rok zverejnila zoznam ovocia a zeleniny s najvyšším a najnižším obsahom pesticídov. Hádajte, čo je najviac zamorené pesticídmi! Jablká skončili na prvom mieste. Patria pritom medzi najpredávanejšie ovocie. Predstava, koľko ľudí do seba dáva nebezpečné chemické látky, je desivá! Pesticídy môžu poškodiť nervový systém, zvyšujú pravdepodobnosť vzniku astmy, rakoviny či Alzheimerovej choroby. Ak máte možnosť, vypestujte si ich vo vlastnej záhradke!

Čítajte tiež: Odzvonilo kokosovému oleju? Tento zázrak spomaľuje nádorové bujnenie!

2017-03-14 14:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: prevention.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia