Tieto potraviny ZNIČIA zdravotné benefity VAJÍČOK: Kombinácie, ktorým sa zaručene VYHNITE

Zdroj: gettyimages.com
2023-02-01 12:30:00

Stačí spraviť krok vedľa a z vajíčok nebudete čerpať výhody, ale vaše telo bude trpieť. Ktoré potraviny by mohli narušiť zdraviu prospešné účinky bielkovinovej potraviny?

Vajíčka sú jednou z najobľúbenejších potravín na celom svete. Vynikajú množstvom bielkovín, vitamínom D, omega-3 mastnými kyselinami a okrem iných zdravotných výhod môžu pomôcť zlepšiť hladinu cholesterolu. Taktiež sú mimoriadne všestranné, pretože sa dajú variť rôznymi spôsobmi. Či už sú varené, miešané alebo pošírované, predstavujú ideálne raňajky alebo kedykoľvek počas dňa.

Aby ste využili maximálne zdravotné benefity vajíčok, mali by sa konzumovať správnym spôsobom. Podľa knihy The Complete Book of Ayurvedic Home Remedies, A Comprehensive Guide to the Ancient Healing of India od Vasant Lad väčšina gastronomických problémov začína zlými kombináciami potravín. Ak milujete vajíčka, oplatí sa vedieť, s ktorými potravinami by sa nemali kombinovať, ako sa píše na food.ndtv.com

1. Sójové mlieko

Sójové mlieko je jedným z najlepších zdrojov rastlinných bielkovín. Vyhnúť by ste sa mu však mali práve pri konzumácii s vajíčkami. Keď jete obe tieto potraviny naraz, množstvo bielkovín v tele sa rýchlo zvýši a môže brániť ich vstrebávaniu.

2. Čaj

Mnoho ľudí na raňajky rado jedáva vajíčka s čajom. Niektorí čaj popíjajú na trávenie, druhí mu dávajú prednosť kvôli kofeínu na prebudenie sa a iní len tak, lebo im chutí a zahreje počas zimných dní. Táto kombinácia potravín môže v skutočnosti viesť k niekoľkým zdravotným problémom, ako je zápcha, plynatosť a kyslosť. Podľa štúdie Journal of Nutrition môže pitie čaju s vajíčkami znížiť množstvo bielkovín, ktoré absorbujeme, konkrétne o 17 percent.

3. Cukor

Ďalšou potravinou, ktorá by mala mať stopku pri konzumácii s vajíčkami, je cukor. Ak ich máte na rovnakom tanieri, aminokyseliny uvoľnené z oboch potravín sa môžu stať pre ľudské telo toxickými. Dokonca sa hovorí aj o tvorbe zrazenín v krvi.

4. Banán

Ak okrem vajíčok neodmietate ani banán, treba s tým počkať. Táto dvojka potravín je ťažká na žalúdok, takže výsledkom je dlhšie trávenie. Aj preto je najideálnejším riešením dopriať si ich samostatne ako súčasť zdravej výživy. 

5. Mäso

Prebytočný tuk a bielkoviny vo vajciach a mäse môžu spôsobiť, že táto kombinácia bude ťažko stráviteľná. Dvojica tiež môže spôsobiť únavu a malátnosť. Ak si nechcete odoprieť mäso, počkajte a pochutnajte si na ňom počas inej časti dňa.

Fotogaléria


Tagy:
vajíčka potraviny zdravie bielkoviny

2023-02-01 12:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia