KOMBINÁCIA, ktorú ocení vaše SRDCE i POSTAVA: RECEPT na mandľový čaj sľubuje skvelé VÝSLEDKY

Zdroj: gettyimages.com
2022-12-06 12:00:00

Hoci na prvý pohľad môže ísť o zvláštne spojenie dvoch surovín, v skutočnosti je to správna dvojka, ktorá sa postará o extra lahodné a zdravé povzbudenie počas zimných mesiacov. Zaraďte mandľový čaj do svojho jedálnička nielen v predvianočnom období.

Aby boli mandle lepšie stráviteľné, mäkšie a ich huť menej horká, odporúča sa ich namočenie vo vode. Niektorí už určite zažili orechy na rôzne spôsoby, keď im ich ich mamy podávali v mlieku, dezertoch či iných pokrmoch. 

Sú nielen chutné, ale zlepšujú pamäť a posilňujú imunitný systém, ako sa píše na food.ndtv.com. Môže za to vysoký obsah živín v mandliach, ktoré majú zdraviu prospešné účinky na ľudské telo. Z tohto druhu orecha bohatého na bielkoviny však môžete získať ešte viac výhod, ak ho začleníme do jedného nápoja, konkrétne čaju. Mandľový čaj vás zahreje počas chladných dní a navyše si na ňom skvele pochutnáte. A to už ani nie je reč o jeho prospešných vlasnostiach a účinkoch. 

Šálka mandľového čaju má vysoký obsah antioxidantov a môže pomôcť v boji proti zápalom a chronickým ochoreniam. Ako si ho teda pripraviť v priebehu pár minút?

Ako na prípravu mandľového čaju?

Sú dva spôsoby, ako si pripraviť lahodný mandľový čaj. Najjednoduchšie je zadovážiť si ho v špecializovaných predajniach so zdravou výživou. Ak však chcete poctivý a kvalitný čaj, môžete si ho pripraviť pomocou orechov. 

Recept s kúpeným čajom

Priveďte vodu a cukor do varu vo veľkom hrnci. Varte a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Odstráňte z plameňa na sporáku a pridajte sypaný čaj či vrecúška, citrónovú šťavu a mandľové extrakty.

Recept s orechami

Alternatívnou metódou prípravy je namočenie niekoľkých kúskov mandlí cez noc do misky s vodou. Na druhý deň ich ošúpte a rozdrvte na prášok. Potom zmiešajte s vodou, aby ste vytvorili svetlú pastu. V hrnci s vodou priveďte pastu do varu. Pred podávaním nechajte pastu vo vode chvíľu podusiť, odložte na niekoľko minút alebo, kým čaj nedosiahne normálnu teplotu na konzumáciu.

Výhody mandľového čaju

Podľa odborníkov v oblasti zdravia je bohatý na draslík, horčík, železo, vápnik a ďalšie živiny, ktoré podporujú imunitu, zdravie kostí, zrak, zdravie pokožky a ďalšie. 

Na chudnutie

Mandle majú vysoký obsah bielkovín a vlákniny a zároveň nízky obsah sacharidov. Štúdie preukázali, že mandľový čaj zvyšuje pocit sýtosti a pomáha skonzumovať menej kalórií.

Pre zdravé srdce

Pre udržanie zdravého srdca je dôležité udržiavať hladinu cholesterolu pod kontrolou a práve v tom je mandľový čaj dobrý!

Pre peknú pleť

Čaj obsahuje množstvo antioxidantov, vrátane fytosterolov a vitamínu E. Tieto zlúčeniny môžu znížiť účinky voľných radikálov v pokožke, čím sa zníži výskyt vrások, stareckých škvŕn a iných fľakov.

Na detoxikáciu tela

Môže pomôcť zlepšiť funkciu pečene, ak sa konzumuje pravidelne. Pomáha tiež pri zrýchlení metabolizmu.

Fotogaléria


Tagy:
zima čaj zdravie mandle Vianoce

2022-12-06 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia