Čerstvý CHLIEB aj po 3 týždňoch? Kašlite na zmrazenie, toto je ÚČINNEJŠIE!

Zdroj: gettyimages.com
2022-06-27 21:00:00

Mraznička nie je jediným spoľahlivým pomocníkom, ktorý sa postará o predĺženie životnosti čerstvého chleba. Existuje ešte jeden účinnejší spôsob, ktorý sa postará o chutné pečivo aj celé týždne od jeho kúpy!

Čerstvý chlieb aj dlho po jeho kúpe

Je to úplne jednoduché. Podľa Katye Mackleovej, ktorá je odborníčkou na domácnosť, a ktorá sa o svoj tip podelila na TikToku, potrebujete k tomu len jeden kúsok zo zeleniny, ktorý sa postará o čerstvý chlieb. Ide o bizarný trik, ktorý sa postará o čerstvosť pečiva na dlhšiu dobu, ako sa uvádza na mirror.co.uk. Pribaľte k chlebu, t.j. do vrecka, kde ho skladujete, jednu stonku zeleru. Výsledok? Chlieb bude čerstvý celé týždne, nevyschne a bez plesne vydrží až neuveriteľné 2-3 týždne. 

Čítajte tiež: RASTLINA, ktorá vás môže dohnať až na OPERAČNÉ lôžko: POZOR na túto bylinu!

Ako predĺžiť životnosť ovocia a zeleniny?

Bohužiaľ, je realitou, že mnohí zbytočne plytvajú potravinami. Napr. ovocie a zelenina putujú do koša ešte skôr, ako začnú plesnivieť, pritom sú stále vhodné na konzumáciu.

Ďalším trikom je omotať stopy na banánoch fóliou, ktorý spôsobí zastavenie hnednutia ovocia. Vďaka tomu sa banány len tak skoro nepokazia. Skladujete mrkvu a zelenú zeleninu vo vode? Ak nie, mali by ste to čo najskôr zmeniť. Majte ich však v špeciálnych nádobách, ktoré umožňujú prúdenie vzduchu. Taktiež ide o trik, ako predĺžiť životnosť zeleniny. 

"Rovnaké nádoby používam na bobuľové ovocie. Umyjem bobule vo vode s jablčným octom a počkám, kým uschnú. Následne dám na dno nádoby papierovú utierku, aby sa bobule nepokazili. Šalát taktiež skladujem v takejto nádobe. Hlavné je, že je umytý a suchý," radí odborníčka vo videu s názvom „Tipy na skladovanie jedla“.

@katya.mackle Reply to @bethann_louise here are some food preservation tips 🫶🏼 #zerowaste #reducewaste #foodstorage #fridgeorganization #foodpreservation ♬ Home - Edith Whiskers

Fotogaléria


Tagy:
chlieb zdravie zeler

2022-06-27 21:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia