PROBLÉM, ktorý zničí túžbu i VZRUŠENIE: Obľúbený NÁPOJ zachráni SEXUÁLNY život

Zdroj: gettyimages.com
2022-05-12 13:00:00

Netýka sa len sexuálne neskúsených ľudí! Predčasná ejakulácia môže mať aj rôzne fyziologické alebo psychologické príčiny. Vyzerá to tak, že vo víne sa nachádza kľúč k jej oddialeniu.

Červené víno by mohlo byť pomocníkom v boji proti predčasnej ejakulácii. Avšak muži by si mali dávať pozor, fľaša alkoholu totiž problém nevyrieši. Výskum naznačuje, že flavonoidy, ktoré sú bohato zastúpené v hrozne, cibuli a zelenom čaji, pomáhajú mužom vydržať dlhšie v posteli, informuje dailymail.co.uk. Abstrakt článku bol zverejnený online v časopise The Journal of Sexual Medicine.

Účinná tabletka? 

Dvanástich mužov, ktorí mali problém v spálni, vedci požiadali, aby si vzali denne pilulku obsahujúcu kvercetín. Tableta, ktorú dobrovoľníci užívali počas 12 týždňov, obsahovala aj extrakt z ľubovníka bodkovaného, ​​nazývaného hypericum perforatum. Experti v Španielsku zistili, že muži, ktorí mali tendenciu skončiť s milostnými radovánkami do dvoch minút, mohli vydržať takmer o 77 sekúnd dlhšie.

Čítajte tiež: Bežný LIEK proti bolesti sa môže zmeniť na NEPRIATEĽA: V tomto prípade po ňom NESIAHAJTE!

Vedci z Murcian Institute of Sexology, súkromného zdravotníckeho centra, ktoré lieči rôzne sexuálne poruchy, však nedokázali potvrdiť, či pilulka bola skutočne účinná. Napriek tomu, odborníci na sexuálne zdravie stále hľadajú liek na predčasnú ejakuláciu, keďže sa domnievajú, že za život ju zažije až jeden z troch mužov.

V súčasnosti sa pacientom trpiacim predčasnou ejakuláciou ponúka množstvo liečebných postupov. Patria sem fyzické kroky na zníženie citlivosti počas sexu, riešenie psychologických problémov, ako je depresia, až po predpisovanie liekov, ktoré môžu oddialiť ejakuláciu.

Účinné zložky

Štúdia o tabletke kvercetín/hypericum perforatum bola pôvodne publikovaná na virtuálnej konferencii o sexuálnom zdraví v novembri minulého roka. Doktor Jesús Rodríguez a kolegovia dúfali, že tableta bude fungovať, pretože kvercetín už predtým preukázal, že zlepšuje stav pacientov so zapálenou prostatou, ktorí často pociťujú podobné príznaky ako pacienti s predčasnou ejakuláciou.

Podobne aj samotné štúdie ukázali, že ľubovník bodkovaný inhibuje kontrakciu ''vas deferens'', trubice vo vnútri penisu, ktorá sa podieľa na ejakulácii. Všetci heterosexuálni dobrovoľníci v štúdii vo veku od 27 do 58 rokov, mali vzťah najmenej šesť mesiacov.

Dosiahli úspech

Muži, ktorí boli liečení na klinike, vydržali v priemere 1 minútu a 9,6 sekundy. Po 12 týždňoch užívania tabletiek si muži znova odsledovali, ako dlho vydržali v spálni. Priemerný čas ejakulácie sa podľa autorov zvýšil na 2 minúty a 26,4 sekundy. Neboli pritom zaznamenané žiadne nepriaznivé účinky, tvrdí štúdia.

Nie je však jasné, ako dlho toto zlepšenie vydrží. Dr Rodríguez a tím povedali, že sú potrebné väčšie a  dlhšie štúdie. Tiež nie je známe, či muži počas štúdie mali aj nejakú inú liečbu predčasnej ejakulácie, hoci im nebolo dovolené užívať žiadne iné lieky alebo psychologickú liečbu počas šiestich mesiacov pred.

Zaujme vás: Za každodennou BOLESŤOU môže byť VÁŽNY stav: Ak ju pociťujete v týchto OBLASTIACH tela, je ZLE!

Namiesto tabletky víno?

Tablety obsahovali približne 433,64 mg extraktu z ľubovníka bodkovaného a 68,65 mg kvercetínu. Je to rovnaké množstvo kvercetínu, ako približne 85 pohárov 100 ml červeného vína alebo, ako sa nachádza v jednej veľkej surovej červenej cibuli.

Fotogaléria


Tagy:
víno zdravie prevencia predčasná ejakulácia

2022-05-12 13:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Linda Ľalíková

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia