POTRAVINY, ktoré uľahčia nástup ORGAZMU: Po tomto JEDLE to pôjde RÝCHLO ako po masle!

Zdroj: gettyimages.com
2022-05-11 12:30:00

Rozprúdia krv a povzbudia sexuálne túžby! Reč je o určitých potravinách, ktoré oceníte viac ako sexuálne pomôcky. Po ktorých zažijete búrlivý orgazmus?

Dôvodom slabej sexuálnej zdatnosti môže byť aj to, čo leží na vašom tanieri.

Odborník na výživu, Ishi Khosla, vysvetľuje: "Všetko, čo sa týka dobrého sexu, závisí vo veľkej miere od krvného obehu vášho tela, ktorý závisí od toho, čo konzumujete. Jedlo, ktoré uľahčuje správne pumpovanie krvi v tele, podporuje sexuálny apetít a libido."

Pozrite sa na zoznam potravín podľa timesofindia.indiatimes.com, ktoré uľahčujú nástup orgazmu:

1. Stavte na zelenú

Špenát možno označiť ako prírodnú viagru. Táto zelená listová zelenina je plná výhod, ktoré využijete za dverami spálne.

Čítajte tiež: Nedostatok SEXU vás môže OHROZIŤ: Takto sa PREJAVÍ na tele obdobie sucha!

"Špenát je bohatý na vitamín E, ktorý je hlavným katalyzátorom produkcie pohlavných hormónov v tele. Je tiež bohatý na mangán, ktorý uľahčuje produkciu ženského hormónu estrogénu. Nedostatok horčíka ovplyvňuje aj úroveň plodnosti u žien," informuje odborníčka na výživu Aishwarya Rajanová. "Zelená listová zelenina je tiež nabitá zinkom, ktorý je známy pre svoje libido a produkciu spermií u mužov," pridáva sa dietológ Charu Dua.

2. Semená plodnosti

Semená ako ľanové semienka, tekvicové semienka, sója, cícer a slnečnicové semienka sú taktiež priateľmi sexuálnych hormónov.

"Konzumácia jednej polievkovej lyžice ľanových semienok každý deň pomáha zvyšovať hladinu testosterónu v tele. Tieto semená sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny, ktorých pokles ovplyvňuje hladinu hormónov, čo vedie k prudkému poklesu sexuálnej túžby. Tekvicové semienka sú bohaté aj na zinok, teda minerál potrebný na produkciu testosterónu,“ naznačuje odborník na výživu z Dillí Sanjana Saikia.

3. Morské plody

Ak máte averziu voči tomuto jedlu, mali by ste ho začať milovať, pretože zaručuje sexepíl. Či už sú to ryby alebo ustrice, ide o zázračnú sexuálnu drogu!

„Ryby sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny, ktoré naštartujú váš metabolizmus a udržia vás sviežich. Zistilo sa tiež, že zvyšujú hladinu hormónu dopamínu, ktorý rozžiari mozgový systém potešenia. Okrem toho obsahuje vitamín B, ktorý je spojený s plodnosťou. Ustrice známe svojimi afrodiziakálnymi vlastnosťami sú najbohatším zdrojom zinku, ktorý vyživuje prostatickú žľazu a zvyšuje produkciu testosterónu u mužov,“ vysvetľuje Aishwarya.

4. Orechy

„Všetky druhy orechov poskytujú človeku energiu, ktorá je priamo úmerná vašej výdrži pri sexe,“ hovorí Sanjana.

Takže pokojne konzumujte svoju dennú dávku orechov, vrátane mandlí, pistácií, vlašských orechov, arašidov atď. Koniec koncov, výdrž a energia sú hnacou silou spokojného sexuálneho života.

5. Ovocné potešenie

Všetky druhy ovocia, najmä tie bohaté na vitamín C, môžu byť životne dôležité pre sexuálne uspokojenie.

"Telo potrebuje vitamín C, aby udržali pohlavné orgány v dobrej kondícii. Testy ukázali, že konzumácia 500-1000 miligramov vitamínu C denne zvyšuje počet a kvalitu vyprodukovaných spermií," tvrdí odborník na výživu Aishwarya.

Niektoré druhy ovocia, ktoré patria do tejto kategórie, zahŕňajú citrusové plody, najmä kiwi, čierne ríbezle a jahody.

6. Okoreňte to!

Správny druh korenia zlepší chuť nielen vášho jedla, ale dodá iskru milostným radovánkam.

"Chilli papričky a zázvor zlepšujú krvný obeh," hovorí Sanjana.

Choďte do pikantného jedla!

7. Horká čokoláda

Ďalší dôvod, prečo sa zamilovať do čokolády, najmä do tmavších odrôd. Štúdie ukazujú, že ženy, ktoré denne jedia čokoládu, vedú uspokojivejší sexuálny život.

"Čokoláda obsahuje chemikáliu nazývanú fenetylamín, ktorá vyvoláva pocity relaxácie, intoxikácie a potešenia. Uvoľňuje serotonín, ktorý zvyšuje náladu, znižuje stres a stimuluje túžby po fyzickom kontakte a znižuje zábrany," vysvetľuje endokrinológ Dr Pankaj Aggarwal.

Zaujme vás: Najnebezpečnejšia POLOHA pri SEXE: Hrozí ZLOMENINA a problémy s EREKCIOU do konca života!

8. Banány

Banány sú skvelé sexuálne jedlo!

Banány sú ideálne na dodanie vytrvalosť v spálni, pretože sú bohatým zdrojom vitamínu B, ktorý premieňa sacharidy na energiu. Tiež pomáha vášmu telu produkovať pohlavné hormóny, ako je testosterón,“ navrhuje Aggarwal.

Keď si dáte banán pár hodín pred tým, ako sa pustíte do akcie, môže vás to povzbudiť!

9. Olivový olej

Obavy z orgazmu u žien nachádzajú odpoveď v olivovom oleji, ktorý spúšťa produkciu hormónu testosterónu.

"Nedostatok tohto hormónu môže viesť k nedostatku túžby a sexuálneho potešenia a neschopnosti dosiahnuť orgazmus. Takže buďte liberálni s mononenasýtenými tukmi, ako je olivový olej," navrhuje Charu.

10. Cesnak

Hoci po tomto zázračnom sexuálnom posilňovači budete musieť venovať osobitnú pozornosť svojmu dychu, „pravidelná konzumácia cesnaku v jedle môže priniesť výrazný rozdiel vo vašej sexuálnej zdatnosti,“ hovorí Sanjana.

Fotogaléria


Tagy:
potraviny strava

2022-05-11 12:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia