Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neviditeľný TUK v bruchu SPÁLI jedna SUPERPOTRAVINA: Zachráni telesné ORGÁNY!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nie je tuk ako tuk. Hoci ten podkožný nie je zdraviu prospešný, oveľa horší je tuk v oblasti brucha. Tam sa nám totiž neukladá pod kožu, ale hlavne v okolí vnútorných orgánov. A tu už končí sradna.

Narúšajú fungovanie hormónov v tele

Existuje množstvo rôznych spôsobov, ako sa tuk môže ukladať v našom tele, pričom najbežnejší je podkožný. Ide o tuk uložený pod kožou, ktorý môžeme vidieť a cítiť. Bežne je uložený v oblastiach, ako sú naše paže, brucho, stehná a zadok. Hoci sa ho mnohí obávajú, existujú aj iný typ tuku, ktorý by mal vyvolávať ešte väčšie obavy. Môže totiž spôsobiť väčšie problémy a pritom je neviditeľný!

Čítajte tiež: Nenápadná časť tela PREDPOVIE, ako dlho budete ŽIŤ: Prezradí aj niečo o vašej OSOBNOSTI!

Počas niekoľkých posledných rokov sa viscerálny tuk stal hlavným bodom záujmu z hľadiska stúpajúcej miery obezity. Tento typ tuku nie je okom viditeľný, pretože je skrytý v brušnej dutine, kde vypĺňa priestory medzi množstvom našich životne dôležitých orgánov, ako sa píše na mirror.co.uk. Tukové bunky, ktoré sa považujú ako výsledok hormonálnej nerovnováhy a genetiky, sú biologicky aktívne. To znamená, že môžu spôsobiť narušenie normálnej rovnováhy a fungovania hormónov v tele.

Pochopiteľne, toto narušenie by mohlo spôsobiť množstvo komplikácií pre naše zdravie, vrátane cukrovky 2. typu a srdcových chorôb. Vo svojej najzávažnejšej podobe bol tento stav spojený s predčasnou smrťou.

Neviditeľný TUK v bruchu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Jahody a cvičenie ako riešenie

Skôr, než prepadnete panike, jeden výskum naznačuje, že existuje jedna superpotravina, ktorá vám môže pomôcť znížiť viscerálny tuk. Ide o sladké ovocie - jahody! Jahody obsahujú rozpustnú vlákninu. Nedávna štúdia Wake Forest Baptist Medical Center zistila, že konzumácia väčšieho množstva rozpustnej vlákniny z ovocia a zeleniny viedla k zníženiu viscerálneho tuku. S každým 10-gramovým zvýšením príjmu rozpustnej vlákniny za deň sa viscerálny tuk počas piatich rokov znížil o 3,7 percenta.

Okrem toho pomôže aj viac cvičenia! Zistenia ukazujú, že zvýšená mierna aktivita viedla k 7,4-percentnému zníženiu miery akumulácie viscerálneho tuku za rovnaké časové obdobie.

Kristen Hairstonová, MD, odborná asistentka internej medicíny na Wake Forest Baptist a vedúca výskumníčka štúdie, povedala: "Vieme, že vyššia miera viscerálneho tuku súvisí s vysokým krvným tlakom, cukrovkou a tukovou chorobou pečene. Naša štúdia zistila, že vykonanie niekoľkých jednoduchých zmien môže mať veľký vplyv na zdravie."

Odborníci tiež zdieľali množstvo ďalších potravín, ktoré by mohli byť prospešné pre zvýšenie príjmu vlákniny, vrátane jabĺk, zeleného hrášku a fazule. Hairstonová dodala, že „mierna aktivita“ znamená intenzívne cvičiť 30 minút dvakrát až štyrikrát týždenne.

Viac o téme: JahodyZdravieViscelárny tuk
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9