Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Úžasný TRIK, ako PRIPRAVIŤ pečené zemiaky BEZ rúry: CHUTNEJŠIE a s výživnými látkami!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Chrumkavé pečené zemiaky z rúry sú u mnohých obľúbenou prílohou k jedlu. O to viac sa potešia ich priaznivci, keď sa dozvedia, že existuje jeden trik, vďaka ktorému budú ešte chutnejšie! Aby toho nebolo málo, zachovajú si aj viac vitamínu C.

Pečené zemiaky možno pripraviť v rúre, alebo v mikrovlnke. Jedna žena sa však na sociálnych sieťach podelila o tip a zároveň aj užitočnú radu, ako docieliť chutné, chrumkavé a dokonale upečené zemiaky. Postup zverejnila v skupine Slow Cooking UK.

Čítajte tiež: LYŽIČKA denne zníži CHOLESTEROL v priebehu pár týždňov: PRÍLOHA k jedlu s VEĽKÝM účinkom!

Podľa Rii McCulloughovej k tomu nepotrebujete rúru! Stačí vám jedna kuchynská pomôcka, ktorou je pomalý hrniec, ako sa píše na liverpoolecho.co.uk. Mladá žena si to tak pochvaľuje, že sama nevie, či sa vôbec niekedy vráti k rúre. Ako sa priznala, ide vraj o absolútnu bombu. Jej príspevok na Facebooku sa stal virálnym, reagovali naň stovky užívateľov. Získal viac ako 2,7 tisíc lajkov a viac ako 700 komentárov.

Ako na to? 

V prvom rade potrebujete zemiaky odrody Navan, ktoré treba dať povariť na minimálne 10 minút vo vriacej vode. Následne sa vyberú sitkom a nechajú vysušiť. Ria ich zatiaľ posypala múkou, soľou, korením, granulovanou cibuľou a šalviou. Potom nastavila pomalý hrniec s trochou olivového oleja na najvyššiu teplotu. Po zohriatí oleja doň vložila zemiaky a premiešala ich. Varila ich na vysokej teplote po dobu 4 hodín aj s utierkou umiestnenou pod vekom. Počas varenia premiešala zemiaky minimálne dvakrát.

Úžasný TRIK, ako PRIPRAVIŤ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Mladá žena zdieľala tiež fotografiu zemiakov, ktoré uvarila takouto metódou ako dôkaz. Vyzerali zlatisté a chrumkavé!

Zachované výživné látky

Takzvané pomalé varenie je hlavne pre tých, ktorí sa zaujímajú o kvalitu a výživovú hodnotu pripraveného pokrmu. Hoci takéto varenie trvá dlhší čas, aj vďaka tomu a nízkej teplote sa v potravinách nezničí toľko cenných látok ako pri inej tepelnej úprave. Bonusom je chutné jedlo! Vďaka pomalému hrnci si tak pečené zemiaky zachovajú množstvo vitamínu C.  

Viac o téme: PrípravaReceptPečené zemiakyPomalý hrniec
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9