Žena týždeň DODRŽIAVALA stravu podľa Kate MIDDLETON: Tajomstvo krásy na VLASTNEJ koži!

Zdroj: profimedia.sk
2020-12-10 06:00:00

Má tri deti, pleť čistú ako porcelán a postavu krehkej slečny. Čo robí britská vojvodkyňa pre to, aby vyzerala tak úžasne? Kate Middleton je k sebe prísna a dáva si pozor na to, čo vloží do úst. Ide však o kus sebazaprenia a sebadisciplíny!

Práve preto dodržiavanie jej stravovania bolo pre redaktorku magazínu insider.com výzvou! Vžila sa do kože britskej vojvodkyne a začala jesť tak isto, ako Kate. Ako to dopadlo?

Čítajte tiež: Ako sa MENÍ ľudské TELO v chladnom počasí? Zaujímavé JAVY, ktoré spôsobuje ZIMA!

Experiment bez niektorých jedál

Členka kráľovskej rodiny sa pravidelne zúčastňuje rôznych podujatí, večerí a iných akcií či osláv, kde nesmie chýbať. I napriek tomu, že je denne vystavená skúškou v podobe tanierov plných jedla od výmyslu sveta, vie si udržať energiu a kalórie na uzde. Kate uprednostňuje napríklad ovsené vločky, ale aj surové jedlá a zeleninu pre krajšiu pokožku. Hoci si koncom týždňa redaktorka všimla na sebe nejaké zmeny, vrátane pokožky, boli niektoré jedlá, ktoré si moc nedopriala. Nemohla stráviť zelený džús alebo pikantné kari. 

Zvýšená energia

Prvé raňajky redaktorka odštartovala miskou ovsených vločiek s nakrájanou hruškou. Hoci ide o chutné jedlo, napriek tomu to bol pre ňu boj. Nezvykne totiž raňajkovať každé ráno. Zvyčajne si v v práci vezme misku s akoukoľvek obilninou, na ktorej si pochutnáva počas prezerania e-mailov. Vojvodkyňa si však dopraje misku ovsených vločiek, ktorá naštartuje jej deň. Raňajkové jedlo údajne pomáhalo proti jej ranným nevoľnostiam, keď bola tehotná.

Raňajky si vojvodkyňa dopraje aj kvôli energii, ktorú potrebuje. Každý deň má určitý rozvrh činností a akcií, ktoré musí absolvovať, preto potrebuje dostatok energie. Redaktorka zistila, že zmena raňajkovej rutiny a jej dôsledné dodržiavanie skutočne zvýšili jej energetické hladiny počas celého týždňa. Ovsené vločky si dokonca zvykla obohatiť každý deň iným ovocím. 

Krásna pleť

Strava Kate obsahuje tiež dostatok surových potravín, preto sa redaktorka rozhodla zjesť každý deň misku s čerstvým ovocím alebo zeleninou. Mango, kiwi, semená granátového jablka a čučoriedky boli jej osviežujúcim občerstvením po raňajkách. Neskôr to zmenila pridaním jahôd, hrozna a pomarančov. Vojvodkyňa dáva prednosť surovej forme potravín, aby dosiahla krásnu a žiarivú pleť. Dokonca aj podľa dermatológa to skutočne funguje. 

„Je samozrejmé, že čerstvé ovocie je prospešné pre vašu pokožku,“ povedala dermatologička Elizabeth Geddes-Bruceová. "Pri každom jedle sa snažím si dať trochu ovocia. Ovocie ako pomaranče, jahody, mango a papája majú vysoké množstvo vitamínu C. Vitamín C je nevyhnutný pre tvorbu kolagénových vlákien. Funguje tiež ako antioxidant, ktorý chráni pokožku pred poškodením UV žiarením a znečistením. A hoci veľa výrobkov na starostlivosť o pokožku obsahuje vitamín C, nie všetky sú spôsobom, zaručujúcim, že vitamín zostane stabilný a prenikne do cieľových oblastí.“

Kate Middleton vraj uprednostňuje melónový šalát. Redaktorka si teda vychutnala svoju verziu šalátu, ktorá pozostávala z melónu, uhorky, paradajok, papriky, kozieho syra a šalátu. Táto diétna pochúťka sa stala jej obedom.  

Hoci počas týždňa nejedla len surovú stravu, všimla si nejaké zmeny. Jej pokožka bola čistá a svieža po celý týždeň. Netuší, čo konkrétne tomu mohlo pomôcť, či to má na svedomí melónový šalát alebo misky ovocia. Zlom však nastal vtedy, keď do stravy pridala zelený džús. Rovnako ako jej švagriná Meghan Markle, aj Kate je fanúšikom trendu zeleného džúsu.

Problémy pri džúse i kari

Tak kroky redaktorky viedli do obchodu, kde predávali podobný džús, ktorý obsahoval zmes uhorky, avokáda, baby špenátu, zázvoru a jablkového džúsu. Niektorí uprednostňujú tento nápoj na raňajky, no bola rada, že dala prednosť ovseným vločkám a nielen spomínanému džúsu. Hoci má tento nápoj kopu zdravotných výhod, redaktorka nemohla dopiť ani jeden celý pohár! 

Vojvodkyňa má tiež rada kuracie kari. Aj keď mala v pláne otestovať svoje kulinárske schopnosti hneď prvý deň, nakoniec šla do jednej thajskej reštaurácie, kde si dala zelené kari s kuracím mäsom, baklažánom, bambusovými výhonkami, listami bazalky a čili.

Po celodennom jedení ľahkého jedla však zistila, že to bol pre ňu celkom šok, dať si na večeru horúce a korenené jedlo. Vie, že sa hovorí, že kľúčom k dobrému zdraviu je vyvážená strava, ale príliš veľa kontrastu zažila. Rovnako ako pri zelenom džúse nakoniec zjedla iba polovicu porcie. Nakoniec pridala do jedálnička sushi. Ide o jedno z najobľúbenejších jedál v kráľovskej rodine.

Na konci týždňa bola redaktorka zo seba sklamaná, keďže nedokázala skonzumovať niektoré obľúbené jedla Kate, ako bol napr. zelený džús alebo kari. Na druhej strane, po týždni mala zvýšenú energiu. Hoci nestolovala presne ako vojvodkyňa, výsledky boli stále skvelé!

Fotogaléria


Tagy:
jedlo stravovanie Kate Middleton

2020-12-10 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia