Vyhnite sa katastrofe na GRILOVAČKE: Ako nezabiť CHUŤ klobások a hamburgerov podľa šéfkuchárov!

Zdroj: gettyimages.com
2020-08-10 06:00:00

Čo by to bola grilovačka bez kvalitného mäsa a šťavnatých klobások. Zbytočne však hovoriť o dobrom jedle, ak si ho pokazíte nesprávnou prípravou. Šéfkuchári Jeff Baker a Gordon Ramsey prezradili chyby, ktorým sa vyhýbať pri grilovaní klobások a mletého mäsa.

Nikto by nechcel mať na tanieri spálené mäso alebo tvrdé a suché klobásy. Aby ste prešli katastrofe v podobe ugrilovaného jedla, ktoré nechutí práve najlepšie, oplatí sa dať si poradiť od dvoch šéfkuchárov, vďaka ktorým nadobudne grilovačka nový rozmer!

Čítajte tiež: Prestali ste jesť CHLIEB, lebo chcete schudnúť? V tele nastávajú úplne iné ZMENY

Rady od Jeffa Bakera pre dailystar.com:

Ako pripraviť klobásy?

  • Nedávajte klobásu hneď po vytiahnutí z chladničky na gril. Počkajte 20 minút a až potom ju tepelne upravte. Budete ju mať rovnomerne upečenú. 
  • Vyhnite sa rýchlemu grilovaniu vo vysokej teplote. Pripravte ju na miernom až strednom ohni.
  • Pri príprave klobásy na panvici pridajte lyžičku kačacieho alebo husacieho tuku. Krúžte ňou po celej panvici, aby bola úplne pokrytá tukom. Prebytočný tuk vyhoďte.
  • Dávajte pozor na to, aby sa klobásy navzájom nedotýkali a udržiavajte stále teplo. Nezabúdajte ich pravidelne otáčať 10-12 minút, pokiaľ nezískajú zlatistú farbu. 
  • Po skončení grilovania nechajte klobásu odležať. Jej chuť bude lepšia, podobne ako pri steakoch sa mäso stane šťavnatejším. 

Chyby, na ktoré si treba dať pozor

  • Prepichovanie kože – šťava vytečie a klobása bude suchá.
  • Vyprážanie v oleji – klobása bude tvrdá a vnútri suchá.
  • Pečenie v rúre – jej chuť nebude taká, ako keď sa opečie na panvici.

Rady od Gordona Ramseyho:

Chyby pri príprave hamburgerov

  • Jeden druh mäsa – nebojte sa zmiešať mleté mäso z rôznych hovädzích častí.
  • Mäso nenecháte odležať v chladničke – ak dáte zmes na burger na niekoľko hodín do chladničky, nebude sa vám rozpadať.
  • Nemastíte gril – ak nenamastíte gril, hamburger sa bude rozpadať.
  • Neopečiete žemle – žemle sa vám tak nerozmočia.
  • Nepoužijete maslo – ako potvrdil Ramsey, hamburgery by mohli vyzerať anemicky, ak na ne nedáte maslo.
  • Nedostatok korenia – korenie zvyšuje chuť jedla, nezabúdajte naň.

Fotogaléria


Tagy:
grilovanie zdravie grilovačka klobásy mäso

2020-08-10 06:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia