Vyhnite sa katastrofe na GRILOVAČKE: Ako nezabiť CHUŤ klobások a hamburgerov podľa šéfkuchárov!
Zdroj: gettyimages.com
2020-08-10 06:00:00
Čo by to bola grilovačka bez kvalitného mäsa a šťavnatých klobások. Zbytočne však hovoriť o dobrom jedle, ak si ho pokazíte nesprávnou prípravou. Šéfkuchári Jeff Baker a Gordon Ramsey prezradili chyby, ktorým sa vyhýbať pri grilovaní klobások a mletého mäsa.
Nikto by nechcel mať na tanieri spálené mäso alebo tvrdé a suché klobásy. Aby ste prešli katastrofe v podobe ugrilovaného jedla, ktoré nechutí práve najlepšie, oplatí sa dať si poradiť od dvoch šéfkuchárov, vďaka ktorým nadobudne grilovačka nový rozmer!
Čítajte tiež: Prestali ste jesť CHLIEB, lebo chcete schudnúť? V tele nastávajú úplne iné ZMENY
Rady od Jeffa Bakera pre dailystar.com:
Ako pripraviť klobásy?
- Nedávajte klobásu hneď po vytiahnutí z chladničky na gril. Počkajte 20 minút a až potom ju tepelne upravte. Budete ju mať rovnomerne upečenú.
- Vyhnite sa rýchlemu grilovaniu vo vysokej teplote. Pripravte ju na miernom až strednom ohni.
- Pri príprave klobásy na panvici pridajte lyžičku kačacieho alebo husacieho tuku. Krúžte ňou po celej panvici, aby bola úplne pokrytá tukom. Prebytočný tuk vyhoďte.
- Dávajte pozor na to, aby sa klobásy navzájom nedotýkali a udržiavajte stále teplo. Nezabúdajte ich pravidelne otáčať 10-12 minút, pokiaľ nezískajú zlatistú farbu.
- Po skončení grilovania nechajte klobásu odležať. Jej chuť bude lepšia, podobne ako pri steakoch sa mäso stane šťavnatejším.
Chyby, na ktoré si treba dať pozor
- Prepichovanie kože – šťava vytečie a klobása bude suchá.
- Vyprážanie v oleji – klobása bude tvrdá a vnútri suchá.
- Pečenie v rúre – jej chuť nebude taká, ako keď sa opečie na panvici.
Rady od Gordona Ramseyho:
Chyby pri príprave hamburgerov
- Jeden druh mäsa – nebojte sa zmiešať mleté mäso z rôznych hovädzích častí.
- Mäso nenecháte odležať v chladničke – ak dáte zmes na burger na niekoľko hodín do chladničky, nebude sa vám rozpadať.
- Nemastíte gril – ak nenamastíte gril, hamburger sa bude rozpadať.
- Neopečiete žemle – žemle sa vám tak nerozmočia.
- Nepoužijete maslo – ako potvrdil Ramsey, hamburgery by mohli vyzerať anemicky, ak na ne nedáte maslo.
- Nedostatok korenia – korenie zvyšuje chuť jedla, nezabúdajte naň.
Fotogaléria
grilovanie zdravie grilovačka klobásy mäso