5 potravín, ktoré si môžete dopriať večer: Naštartujú metabolizmus tesne pred spaním!

Zdroj: gettyimages.com
2020-02-15 06:00:00

Snažíte sa schudnúť? Držíte prísnu diétu, či dokonca hladujete? Robíte veľkú chybu. Okrem toho, že ste nervózni a ručička na váhe neklesá podľa vašich predstáv, váš metabolizmus sa spomaľuje. Ako ho zrýchliť aj vo večerných hodinách?

Spôsob, akým funguje váš metabolizmus, má veľký vplyv na vašu hmotnosť. Čím rýchlejšie pracuje, tým skôr sa dostaví úspech a vy schudnete. Ide o rad chemických premien vo vnútri ľudského tela. Metabolická rýchlosť je priamo spojená s kalóriami, ktoré dokážeme spáliť. Konzumácia potravín, ktoré posilňujú metabolizmus, prispieva zároveň k znižovaniu hmotnosti.

Čítajte tiež: Kedy si dať poslednú kávu, aby to bolo bez následkov? Tento čas už neprekračujte!

Ak držíte prísnu diétu, je pravdepodobné, že vás ku koncu dňa prepadne vlčí hlad a siahnete po jedlách, ktoré nie sú zdravé a majú vysokú kalorickú hodnotu. Máte výčitky a váš cieľ je v nedohľadne. Načo sa zbytočne trápiť?

Doprajte si večer zdravý snack. Dodá telu potrebnú výživu a energiu a vy prestanete vyjedať nezdravé potraviny. Podľa štúdie, o ktorej píše sciencedaily.comkonzumácia 30 gramov bielkovín 30 minút predtým, ako sa uložíte na spánok, môže zvýšiť metabolizmus fyzicky aktívnych ľudí. Môžete si dopriať vlákninu, bielkoviny, dokonca aj komplexné sacharidy, nemali by ste však prekročiť 200 kalórií.

5 zdravých snackov

Ak vás večer pochytí hlad, doprajte si bez výčitiek tieto snacky, ako píše food.ndtv.com. Zdravé občerstvenie uspokojí vaše chúťky a vy môžete ísť spať s pokojným svedomím a bez obáv, že priberiete.

Banán

Banán je sladké zdravé ovocie, ktoré obsahuje rýchlo stráviteľné uhľohydráty. Je ľahko stráviteľný, preto si ho môžete dopriať aj pred spánkom. Je zdrojom vlákniny, minerálov, vitamínov a cukrov.

Uhorka s humusom

Uhorka je zelenina vhodná pri chudnutí. Má minimum kalórií a obsahuje viac ako 95 percent vody. Uhorka je plná vlákniny, vitamínu B, C, E, draslíka, vápnika, sodíka, zinku, železa. Spolu s humusom predstavuje vhodný večerný snack. Vyrába sa z cíceru, ktorý je plný vitamínu B. Ten pomáha telu metabolizovať uhľohydráty, bielkoviny a tuky.

Cottage cheese

Cottage cheese je nízkokalorické jedlo so správnym množstvom bielkovín. Okrem proteínov obsahuje vitamíny B3 a B6, železo, draslík, zinok a meď. Aj vďaka kalciu vám pomáha chudnúť.

Biely jogurt s ovocím

Vytvára zaujímavú rovnováhu kyslej chuti jogurtu a sladkej v ovocí. Kyslomliečne výrobky sú skvelým pomocníkom pri chudnutí, obsahujú bielkoviny a vápnik. Podporujú trávenie a nakopnú imunitu. Pridajte do jogurtu jablká, hrozno, čučoriedky, či maliny.

Celozrnný toast s arašidovým maslom

Arašidové maslo je skvelým zdrojom živín, ako sú bielkoviny. Vďaka vysokému obsahu tukov sa budete cítiť sýtejší. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, ktoré prospievajú srdcu. Vláknina v ňom prospieva zdravému tráveniu. Zabudnite na biely toast, dajte prednosť viaczrnnému, alebo celozrnnému.

Fotogaléria


Tagy:
potraviny spánok chudnutie snack

2020-02-15 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia