Prejavia sa účinky citrónovej vody už po pár dňoch? Takto dopadla žena po krátkom experimente!

Voda s citrónom má množstvo zdravotných účinkov!
Zdroj: Thinkcstock.cz
2015-05-27 19:45:00

O vode s citrónom by sa dalo básniť celé hodiny. Jej účinky na ľudský organizmus sú preukázateľné, takže, ak váhate, ktorý nápoj zaradiť do svojho pitného režimu, je rozhodnuté. Ukáže sa však sila citrónovej vody už v priebehu pár dní?

Či už chcete schudnúť, znížiť vysoký cholesterol či krvný tlak vhodným stravovaním, potrvá určitý čas, kým sa zbavíte zdravotného problému. Zlepšenie zdravotného stavu sa trvalejšie zlepší len trpezlivosťou a disciplínou pri zmene každodenných zvyklostí. Treba len vydržať! Mnohí sú však nedočkaví a výsledky chcú vidieť takmer za okamih.  Aj blogerka Vanessa nechcela dlho čakať a rozhodla sa podstúpiť experiment, ktorým chcela zistiť, či sa na nej prejavia zdravotné účinky už v priebehu pár dní po zaradení citrónovej vody do pitného režimu. Toľko ospevovaný nápoj! No len či právom? Chcela všetkým ukázať, či má skutočne takú veľkú silu, o akej sa hovorí.

Krásna pleť po 10 dňoch?

Vyplavuje toxíny z tela, zlepšuje trávenie, udržiava zdravé oči, chráni zuby a ďasná a poradí si so žalúdočnou nevoľnosťou. Navyše, citrón má svoje uplatnenie aj z hľadiska starostlivosti o zovňajšok, čo mladú blogerku najviac zaujalo. Toto exotické ovocie obsahuje vitamín C, ktorý napomáha v boji proti vráskam a udržiava pleť čistú, hebkú a jasnú. Jednoducho povedané: zlepšuje kvalitu pleti. Tento fakt upútal jej pozornosť, preto odštartovala experiment na vlastnej koži! Po dobu 10 dní pila liter citrónovej vody, pričom pol litra ráno na prázdny žalúdok a ďalší pollitrový pohár si dopriala na obed. Pôvodne to chcela vyskúšať na 7 dní, no kamarát ju upozornil, že ide o veľmi krátku dobu.

Všetky každodenné návyky, na ktoré bola zvyknutá, ostali rovnaké. Ráno si tvár opláchla teplou vodou a naniesla hydratačný krém. Po ňom nasledoval pohár citrónovej vody. Aj obed začínala "zázračnou" vodou, pričom po pol hodine si pochutnala na hlavnom jedle. Čo sa týka stravovania, to nebolo priam ukážkové...


Žena pila celý rok každé ráno teplú vodu s citrónom a medom: Tu je výsledok!


Väčší smäd počas experimentu

Vanessa bola zvyknutá piť len obyčajnú vodu. Takže pochopiteľne bola nadšená, keď vodu osviežila konečne inou príchuťou. Počas experimentu však bývala viac smädná, aj keď vedela, že vypila dostatok tekutín. Domnievala sa, že za to mohla kyslosť citróna...

Výsledok!

Po 10 dňoch nevidela na svojej pokožke výrazné zmeny. No predsa len sa niečo zmenilo! Jej pleť vyzerala jasnejšia a červená škvrna, ktorá "zdobila" jej tvár (nad nosom), zmizla. Zaujímavé však je, že po 10 dňoch spozorovala malé škvrnky na pleti, ktoré predtým nemala. Mohol za to citrón alebo nie práve najlepšie stravovanie? 

Samozrejme, že ruka v ruke ide aj zdravá strava, pohyb a dôkladná starostlivosť o pleť. Po ich dlhodobom dodržiavaní budete určite očarení príjemnými zmenami. Po troch mesiacoch to uvidíte na vlastné oči!

Čítajte tiež: Chyba, kvôli ktorej útočíte na chladničku každý večer: Po jej odstránení konečne vydržíte!

Fotogaléria

2015-05-27 19:45:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red, health.com, bustle.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia