Neresť, kvôli ktorej vám rastie bruško: Skončite so zvádzaním nekonečného boja s tukmi!

Nevynechávajte hlavné jedlá, inak sa vám to môže vypomstiť!
Zdroj: thinkstock.com
2015-04-24 06:00:00

Nestíhame jesť, v rámci diétnych návykov vynechávame jedlo alebo sa nám jednoducho nechce variť. Aj preto jedno z hlavných jedál vynecháme. Poznáte tento scenár? Pozrite sa na to, prečo je zlé vynechať jedno z hlavných jedál.

Nedostatok cukru = nedostatok pozornosti 

Ak vynecháte jedlo, odrazí sa to najmä na hladine vášho cukru. Napriek tomu, že budete fungovať normálne, cukor potrebný na fungovanie vašich orgánov klesne, čo sa podpíše na vašom organizme. Mozog prestáva fungovať normálne, sme unavenejší, podráždenejší, náladovejší. Vynechanie jedla ovplyvňuje kognitívne funkcie, máme problém s pozornosťou, pamäťou a koncentráciou. To všetko sa odrazí na každom aspekte nášho života, či už v práci alebo doma.

Ďalšie následky

Podstatným faktom pri chudnutí je najmä zrýchlenie metabolizmu. Čím rýchlejšie metabolizmus bude pracovať, tým to bude pre organizmus lepšie. Vynechaním jedla to však nedosiahnete! Stane pravý opak. Metabolizmus síce začne premieňať tuky na energiu, no táto situácia má tiež svoje úskalia. Začne vám byť nevoľno, objavia sa zápchy, zníži sa krvný tlak. Odborné štúdie tiež dokázali, že ak konzumujeme tri jedlá denne, zníži sa náš tlak o 6%. Horšie sú na tom tí, ktorí jedia iba jedno hlavné jedlo denne. Nakoniec môže prísť k tomu, že začne ubúdať svalová hmota. Okrem zmien metabolizmu je tu aj riziko vzniku cukrovky. Medzi zvýšenou hladinou glukózy a oneskorenej inzulínovej odpovede môže z dlhodobého hľadiska dôjsť k prejavom cukrovky.

Diéta bez jedla

Asi najkurióznejšiu diétu má na svedomí doktor Roger Linn. Vo svojej knihe z roku 1976 totiž odporučil, aby ľudia nejedli žiadne jedlo a nepili nič iné iba zázračný nápoj. Ten mal iba 400 kalórií a pre všetkých lenivcov diéta striktne neprikazovala cvičenie. Asi vám nemusíme hovoriť, že táto diéta nielen že nemala zmysel, ale mnohých stála rôzne zdravotné problémy. Ak nie aj život. 

Čítajte tiež: 

Dá sa vyliečiť cukrovka do 30 dní? Títo ľudia zmenili jednu vec a výsledok vás šokuje!

Kedysi ju odmietali, dnes ju ospevujú: Táto látka zabráni vzniku rakovinotvorných látok!

2015-04-24 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red, livestrong.com, yahoo.com/health

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia