Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kult večnej krásy Marilyn Monroe: Prekvapí vás, vďaka čomu mala božskú postavu!

Marilyn Monroe sa starala o svoju postavu a pravidelne cvičila. Zobraziť galériu (2)
Marilyn Monroe sa starala o svoju postavu a pravidelne cvičila. (Zdroj: profimedia.sk)

Krásou a šarmom si podmanila mnohých mužov na celom svete. Hollywoodska herečka Marilyn Monroe zostáva aj po svojej smrti hviezdnym a nenahraditeľným sexsymbolom. Málokto však vie, že za jej božským vzhľadom sú hodiny cvičenia a prísneho stravovania!

Marilyn by mala byť inšpiráciou pre každého, kto túži po krásnej postave. Marilyn mala vždy plnšie krivky, no vďaka pravidelnému cvičeniu a zdravému stravovaniu si dokázala postavu krásne vytvarovať. Za svoju postavu vďačí len disciplíne a vytrvalosti.

Cvičebný plán Marilyn

Božská diva robila cvičebný rituál, ktorým si spevnila slabé miesta na tele. Každý deň spravila niekoľkokrát benčpres. Ide o silové cvičenie, pri ktorom počas ľahu na chrbte spustí cvičiaci záťaž na úroveň hrudníka a potom ju opäť zdvihne do pozície, kedy je ruka vyrovnaná. Týmto cvikom si okrem iného posilnila hrudník. Taktiež nezabúdala ani na posilňovanie paží. Ľahla si nma lavičku, zdvihla paže 45° nad zem a krúžila s nimi, pokiaľ nebola unavená.

Pri jej rýchlom spôsobe života mala tréningy 10 minút denne doobeda, tri až štyrikrát do týždňa.

Do jej cvičebného plánu patrila aj jóga. Učila ju Indra Devi, priekopníčka a prvá učiteľka na západe. Údajne jógu začala cvičiť preto, aby mala pekné nohy.

Herečka rada varila a zjedla dosť v porovnaní s rovesníkmi. Na druhej strane,  konzumovala zdravé jedlá a dopriala si ich vždy v správnom čase.

Marilyn mala ženské krivky, ktoré by jej mohli závidieť všetky ženy. (Foto: Profimedia.sk)
Zobraziť galériu (2)
Marilyn mala ženské krivky, ktoré by jej mohli závidieť všetky ženy. (Foto: Profimedia.sk)  (Zdroj: profimedia.sk)

Príklad jedálnička

Raňajky

Deň začínala pomarančovým džúsom alebo eplými ovsenými vločkami so slivkami. Rada si dala aj toast s maslom a so šálkou teplého mlieka, či kakaa. Niekedy dokonca zvykla zjesť pohár mlieka, v ktorom si zmiešala dve vajcia. Podľa nej išlo o najlepší nápoj na štart do nového dňa, vďaka ktorému bola vitálna a plná energie už od rána.

Olovrant

Šálka mlieka so sušienkou.

Obed

Na obed si vyberala zväčša tito potraviny:

  • 1 varené vajce – natvrdo alebo miešané.
  • 2 polievkové lyžice tvarohu.
  • 1 zemiak - pečený alebo vo forme kaše.
  • 1 plátok toastu s maslom alebo džemom.

Večera

Na večeru mala v obľube mäso. Jedla hovädzie alebo kuracie mäso, ryby či kuraciu pečeň a zemiak. Vždy si k tomu dala porciu zeleniny - paradajky, repu, mrkvu, špenát, hrach, alebo fazuľu.

Dezert

Marilyn dezerty milovala! Popri zdravej a striedmej strave si dopriala dezert každý deň. No vedela si vybrať zdravšiu variantu. Obľubovala puding, ryžový nákyp alebo pečené jablká.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9