Vypukol nový ošiaľ: Ľudia sa zbláznili, varia v umývačke riadu

Umývačka riadu je výborná aj na varenie niektorých pokrmov.
Zdroj: sxc.hu
2013-09-16 15:00:00

Snažia sa čo najviac ušetriť za ceny energie, tak prišli s bláznivým nápadom! Briti a Taliani bežne varia jedlá v umývačke riadu! Vyzerá to tak, že táto na prvý pohľad netradičná technika varenia, nie je až taká nezvyčajná... Vyšla totiž už prvá kuchárska kniha, ktorá je o receptoch, ako uvariť chutné pokrmy v umývačke riadu. Naozaj to funguje?

Funguje?

S týmto bláznivým nápadom prišla talianska kuchárka a bojovníčka za životné prostredie Lisa Casaliová. Vyšla jej kuchárska kniha Varíme v umývačke riadu, ktorá sa stala najnovším hitom v Taliansku. Stovky ľudí vyskúšali tento zvláštny spôsob varenia a prisahajú, že naozaj funguje.

Aká je ideálna teplota v umývačke?

Talianska kuchárka odporúča dať jedlo, ktoré chcete uvariť, do vzduchotesných pohárov prípadne vákuových vreciek, aby ste do umývacieho cyklu bez obáv mohli pridať prášok. Budúca pochúťka sa vám dobre uvarí  v programe, kedy je v umývačke 75 stupňov. To je ideálna teplota pre pokrmy, ktoré sa varia dlho a pri nízkej teplote.

Čo všetko si takto uvaríte?

V umývačke riadu si viete uvariť zemiaky, ryby, mäso ale i lasagne. Ak si chcete uvariť napr. lososa, odporúča sa ho dochutiť tak, ako obvykle, t.j. citrónom, olejom či niektorými koreninami a zabaliť ho do alobalu. V obale ho dajte na hornú poličku a už len zapnite umývačku riadu. Takto si môžete spraviť aj morku alebo kačicu. Hermeticky uzavrite ochuteného operenca do špeciálneho sáčku na pečenie, vložte hus do umývačky a zapnite program. Mäso sa vám uvarí v pare. Ak sa obávate prípravy mäsa, môžete si takto pripraviť kura. Keď ho vytiahnete z umývačky, prekvapí vás výsledok – mäso bude jemné a šťavnaté bez akéhokoľvek náznaku nepríjemného pachu umývačky.

Takýto spôsob varenia je momentálne veľkým hitom vo Veľkej Británii. Otázkou ostáva, či sa ujme aj u nás. Na druhej strane, aj keď môže fungovať, predstava varenia jedla medzi špinavými riadmi, nie je práve lákavá...

Pozrite sa na video, ako uvariť chutné lasagne v umývačke riadu.

2013-09-16 15:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Sxc.hu  |  Zdroj: wikihow.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia