Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najlepšie NÁPOJE, ktoré NAPUMPUJÚ mužskú pýchu do väčších rozmerov: Viagra pre PENIS!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nie je ako biceps, hoci čo by za to muži dali. Napriek tomu sa dá prispieť k jeho rastu a tým aj zvýšiť pravdepodobnosť, že večer dopadne úspešne.

Niekedy ani osoba, ktorá vás priťahuje, jednoducho nestačí. V dokonalom svete by penis a mozog fungovali synchronizovane, a hoci by ste boli trochu nervózni, i napriek tomu by všetko išlo podľa plánu. Erektilnej dysfunkcii je to však jedno. Môže sa objaviť vtedy, keď ju nečakáte a v priebehu pár minút zmení príjemnú intímnu chvíľku s partnerom na nočnú moru. Našťastie, dá sa znížiť šanca, že večer dopadne katastrofálne. Všímajte si, čo si nalievate do pohára!

Je pravda, že erektilná dysfunkcia je zložitejší problém, s ktorým sa stretáva čoraz viac mužov, ako sa uvádza na eatthis.com. Môže byť za tým hlbšia príčina vrátane vysokého krvného tlaku, komplikácií so srdcom, depresia, intenzívny stres, nízky testosterón, lieky, alkoholizmus alebo cukrovka. Preto je dôležité čo najskôr identifikovať problém. Podľa odborníkov sa však už teraz dá urobiť niečo pre to, aby váš penis fungoval tak, ako má. 

"Strava hrá dôležitú úlohu, pokiaľ ide o sexuálne zdravie," hovorí Amy Pearlmanová, MD, certifikovaná urologička z južnej Floridy, ktorá sa špecializuje na mužské sexuálne a hormonálne zdravie. "Penis sa vzpriami vtedy, keď dôjde k vzrušeniu, ktoré vedie k uvoľňovaniu oxidu dusnatého, čo potom spôsobuje zväčšovanie krvných ciev v penise. Do penisu prúdi viac krvi, čo vedie k expanzii tkaniva a erekcii. Zápal, ktorý môže vyplynúť z konzumácie určitých potravín a nápojov, môže urýchliť ničenie oxidu dusnatého a prispeje k problémom s dosiahnutím a udržaním erekcie."

Pokiaľ ide o nápoje v každodennej strave, najlepšie sú tie, ktoré pomôžu zvýšiť prietok krvi, zabránia poškodeniu buniek, ktoré uvoľňujú oxid dusnatý, a pomôžu vám udržať si celkové zdravie a vitalitu. Naopak, najhoršie nápoje pre penis predstavujú tie, ktoré znižujú hladinu oxidu dusnatého (a preto môžu zhoršiť erektilnú funkciu). Sem patria tekutiny s vysokým obsahom tuku a cukru, ako aj väčšie množstvo alkoholu. 

6 najlepších nápojov pre penis

Voda

Ak chcete zlepšiť svoje sexuálne zdravie, ako aj celkovo telo a fungovanie organizmu, najprv sa uistite, že pijete denne dostatok vody.

Najlepšie NÁPOJE, ktoré NAPUMPUJÚ
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Voda je rozhodujúca pre celkové zdravie, vrátane sexuálnej funkcie. Dostatočná hydratácia podporuje správny prietok krvi, čo je nevyhnutné na dosiahnutie a udržanie erekcie," radí Pearlmanová.

Šťava z červeného melónu

Ako odborníčka spomenula vyššie, erekciu si udržíte správnym prietokom krvi do penisu. Červený melón obsahuje aminokyselinu, ktorá sa postará o príjemné milostné radovánky!

"Ak odšťavíte melón, z tekutiny získate citrulín, aminokyselinu, ktorá môže pomôcť zlepšiť prietok krvi do mnohých oblastí tela vrátane penisu - čo môže v určitých prípadoch pomôcť ľuďom dosiahnuť erekciu," hovorí Lauren Manakerová MS, RDN, registrovaná dietologička.

Menšia štúdia publikovaná v časopise Urology zistila, že suplementácia citrulínu pomohla 12 z 24 účastníkov s miernou erektilnou dysfunkciou zlepšiť úroveň „normálnej erektilnej funkcie“ v priebehu 1 mesiaca.

Najlepšie NÁPOJE, ktoré NAPUMPUJÚ
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Káva

Šálka čierneho moku alebo dve môžu prebudiť nielen váš mozog. Podľa Manakerovej je konzumácia kofeínu spojená so zníženou pravdepodobnosťou rozvoja erektilnej dysfunkcie. Dokonca to vyzerá tak, že tieto účinky sa vzťahujú na tých, ktorí majú nadváhu alebo sú obézni a vypijú približne dve až tri šálky kávy. Pozor však na jednu vec. Cukor nie je najlepším doplnkom stravy a už vôbec nie, ak chcete zlepšiť svoje sexuálne zdravie. Nápoje s vyšším obsahom tuku a cukru môžu znížiť hladinu oxidu dusnatého. Skúste si vychutnať čiernu kávu, najlepšie bez sladidla. 

Paradajkový džús

Ustrice a čokoláda sa bežne považujú za afrodiziakum, ale nikto tu nefantazíruje o paradajkách, najmä o paradajkovej šťave. Hoci táto zelenina nie je považovaná za afrodiziakum, obsahuje rastlinné zlúčeniny, ktoré prospejú vášmu penisu.

Paradajky obsahujú vysoké hladiny lykopénu, čo je karotenoid zodpovedný za ich bohaté červené sfarbenie. Mnoho ľudí si však neuvedomuje, že lykopén môže hrať v sexuálnom živote väčšiu úlohu, než si uvedomujú. Podľa štúdie publikovanej v Andrology bolo u ľudí s nižšími hladinami lykopénu v strave zistené zvýšené riziko erektilnej dysfunkcie.

Ďalšou výhodou lykopénu súvisiacou so zdravím mužov je potenciál, ktorý má pomôcť udržať vašu prostatu zdravú. Metaanalýza publikovaná v Medicine zistila, že lykopén môže pomôcť znížiť riziko rakoviny prostaty.

Najlepšie NÁPOJE, ktoré NAPUMPUJÚ
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Smoothie

Výhody smoothies závisia od toho, čo do nich dáte. Napumpujte ho antioxidantmi a vitamínmi!  

Nápoje s vysokým obsahom antioxidantov, ako sú vitamíny C a E, preukázateľne zlepšujú erektilnú funkciu tým, že bránia poškodeniu buniek, produkujúcich oxid dusnatý,“ hovorí Pearlmanová. "Vitamín C nájdete v ovocí, ako sú pomaranče a jahody, a vitamín E v rastlinných olejoch, orechoch, semenách a ovocí a zelenine, ako je mango a avokádo."

Šťava z repy

Intenzívna chuť repnej šťavy nie je pre každého, ale ak vám tento nápoj nevadí, môžete si ho vychutnať a pritom čerpať určité výhody!

"Nitráty v repnej šťave môžu zlepšiť prietok krvi a posilniť erektilnú funkciu," hovorí Katherine Gomezová, RD. 

Štúdia publikovaná v American Journal of Physiology zistila, že suplementácia dusičnanov pomohla zvýšiť prietok krvi počas cvičení na predlaktiach, zatiaľ čo iná štúdia v Journal of the International Society of Sport's Nutrition zase odhalila podobné výsledky s dusičnanmi a kardio cvičením. Inými slovami, či už cvičíte v posilňovni alebo v spálni, dusičnany sú rozhodujúce pri podpore prietoku krvi do všetkých častí vášho tela.

Najlepšie NÁPOJE, ktoré NAPUMPUJÚ
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: gettyimages.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 najhoršie nápoje pre penis

Energetické nápoje

Aj keď kofeín môže pomôcť pri duševnom a sexuálnom výkone, ten v plechovke od energetického nápoja urobí pravý opak. Hlavným vinníkom je veľký obsah cukru. Doplňte si kofeín radšej zo šálky čiernej kávy. 

Bublikové limonády

Denný pohár kolového nápoja môže brzdiť váš sexuálny život viac, než si dokážete predstaviť.

"Nadmerné množstvo sódy môže prispieť k erektilnej dysfunkcii (ED) a vysoký obsah cukru a umelých sladidiel používaných v nápoji sa spája s obezitou, cukrovkou a kardiovaskulárnymi problémami. Ide o rizikové faktory pre erektilnú dysfunkciu," varuje Pearlmanová. 

Najlepšie NÁPOJE, ktoré NAPUMPUJÚ
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Central European Journal of Urology to potvrdzuje a uvádza, že rafinované sacharidy, kukuričný sirup s vysokým obsahom fruktózy a vysoký príjem kalórií, nachádzajúcich sa v limonádach, môžu viesť k zvýšeniu erektilnej dysfunkcie. 

Nadmerná konzumácia alkoholu

Spojenie medzi alkoholom a sexom je o niečo zložitejšie. Na jednej strane vám jeden alebo dva drinky môžu pomôcť uvoľniť sa, dostať sa do nálady a podľa British Journal of Psychology dokonca môžu pomôcť cítiť sa atraktívnejšie. Ale na druhej strane, alkohol vplýva negatívne na schopnosť podať výkon v posteli. 

"Nadmerná konzumácia alkoholu môže brániť erektilnej funkcii," poznamenáva Pearlmanová.

Z krátkodobého hľadiska môže príliš veľká konzumácia alkoholu spomaliť reakciu medzi vaším mozgom a penisom, čo môže viesť k desenzibilizácii. Chronické popíjanie môže mať dokonca dlhodobejší vplyv na vaše sexuálne zdravie. Časopis Clinical Autonomic Research zverejnil recenziu, ktorá potvrdila súvislosť medzi erektilnou dysfunkciou a pravidelným užívaním alkoholu. Ako už bolo spomenuté, alkoholizmus je stav, ktorý môže nepriaznivo brániť zdravej funkcii penisu a pôsobí ako základný katalyzátor schopný ovplyvniť vašu schopnosť dosiahnuť alebo udržať erekciu.

Viac o téme: ZdraviePrevenciaPenisNápoje
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9