Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

9 NÁVYKOV, po ktorých vám SPĽASNE bruško: Osí driek vďaka SPÁNKU, TOTO je dôležité!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Hoci počas celej noci nedáte do úst žiadne sústo jedla, to ešte neznamená, že budete mať po zobudení brucho ako plochú dosku. Záleží od poslednej večere.

Aj keď dodržiavanie vyváženej stravy zohráva zásadnú úlohu v túžbe prebudiť sa s plochým bruchom, dôležitý je aj pravidelný pohyb a vyhýbanie sa potravinám, ktoré nadúvajú a nafukujú. Aby ste dosiahli svoj cieľ, prvá vec, ktorú musíte urobiť, je opustiť sedavú rutinu a postupne si osvojiť aktívnejší životný štýl, píše sa na steptohealth.com. Na to, aby ste sa ráno cítili dobre, nepotrebujete veľa, stačí, ak sa budete držať týchto rád.

Ak sa chcete zobudiť s plochým bruchom, je dôležité venovať pozornosť veciam, ktoré robíte každú noc pred spaním.

1. Pri večeri vynechajte mliečne výrobky

Jogurt má veľa dobrých vlastností, ale ak chcete ploché brucho, mali by ste sa mu vyhnúť vo večerných hodinách. Mnohé z týchto produktov obsahujú veľké množstvo pridaných cukrov, ako aj laktózy, ktoré sú pre mnohých ľudí ťažko stráviteľné.

Kombinácia týchto prísad môže spôsobiť zápal a opuch žalúdka. Ak sa nechcete jogurtu vzdať v čase večere, skúste si vybrať ten prírodný bez pridaného cukru. Potom si doprajte ovocie. Nielenže je bohaté na vlákninu a nasýti, ale tiež vás ráno pošle na toaletu.

2. Pred spaním cvičte osem minút

Pohyb je dôležitý pre zdravie čriev. Športu by ste sa mali venovať minimálne 30 až 40 minút. Ak nemáte čas, venujte cvičeniu aspoň 8 minút dve až tri hodiny pred spaním. Vďaka tomu sa ráno zobudíte s plochším bruchom a tiež vám to pomôže udržať si optimálnu hmotnosť.

9 NÁVYKOV, po ktorých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Jedno rýchle cvičenie, ktoré môžete urobiť:

  • Postavte sa s nohami, rozkročenými v úrovni ramien.
  • Uchopte činky a urobte drep. Potom sa postavte a zdvihnite činky nad hlavu.
  • Opakujte cvičenie niekoľkokrát, kým neprejde osem minút. Medzi jedným a druhým drepom si môžete urobiť krátku pauzu 20 až 30 sekúnd.

3. Dajte si studenú sprchu

Studená sprcha pred spaním pomáha zlepšiť krvný obeh a dokonca sa vďaka nej zobudíte s plochým bruchom. Znižuje totiž telesnú teplotu a keď sa ju telo snaží zvýšiť, stimuluje tkanivo zodpovedné za spaľovanie energie. Týmto spôsobom spálite viac kalórií.

4. Vyberte si dobre vyvážené raňajky

Začať deň dobrým jedlom je základ. Doprajte si kombináciu ovsa, tmavej čokolády, červeného ovocia, orechov a škorice. Ak máte akékoľvek pochybnosti o tom, či jete dostatočne zdravo, poraďte sa s lekárom alebo odborníkom na výživu.

5. Znížte spotrebu sodíka

Hoci je potrebné sledovať hladinu soli v strave počas celého dňa, je to obzvlášť dôležité, pokiaľ ide o posledný pokrm dňa. Jedlo v reštaurácii, najmä niektoré druhy medzinárodných špecialít, obsahujú väčšinou priveľa sodíka a ten nafukuje.

6. Povedzte "nie" žuvačkám bez cukru

Aj keď tomu ťažko uveriť, žuvačka bez cukru nie je taká nevinná, ako sa zdá. Niekoľko štúdií ukázalo, že sorbitol, typ cukrového alkoholu, ktorý je jej súčasťou, je pre telo ťažko stráviteľný. Môže spôsobiť hnačku, ako aj nadúvanie a plynatosť. To nie je všetko. Žuvačkou vyšlete do mozgu signál, ktorý stimuluje chuť do jedla.

9 NÁVYKOV, po ktorých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

7. Vynechajte cereálne tyčinky

Cereálne tyčinky sa môžu zdať ako dokonalé občerstvenie, no tieto zdanlivo neškodné snacky, obsahujú srvátku, ktorá spôsobuje nadúvanie. Okrem toho v nich nájdeme veľké množstvo pridaných cukrov. Môžu obsahovať aj sójové bôby, ktoré majú tendenciu spôsobovať plynatosť.

8. Ľahká večera

Ak sa chcete vyhnúť problémom so spánkom a pocitu nafúknutia, skúste si dať ľahkú večeru, najlepšie 3 hodiny pred spaním. Doprajte si rybu, či chudé mäso so šalátom. Nezabúdajte, že pokrm by mal obsahovať aj vlákninu.

9. Pite domáce smoothies

Zatiaľ čo konzumácia celých kúskov čerstvého ovocia je nepochybne najlepším spôsobom, ako využiť všetky jeho prirodzené vlastnosti, niektorí ľudia dávajú prednosť smoothie na raňajky alebo olovrant. V tomto prípade je vždy najlepšie pripraviť si ich doma, bez pridaného cukru, sladidiel alebo iných prísad.

Viac o téme: ZdravieBruchoChudnutiePostava
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9