Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zoznam KRAJÍN, ktoré sú najviac POSADNUTÉ rýchlym občerstvením: PREKVAPENIE na tretej priečke

(Zdroj: gettyimages.com)

Na sociálnych sieťach bol odhalený zoznam krajín, v ktorých ľudia najviac holdujú jedlám z rýchleho občerstvenia. Hoci prvé miesto v rebríčku príliš nešokovalo, iné je to, čo sa týka ďalších miest v zozname. 

Rýchle občerstvenie je mimoriadne populárne vďaka svojej dostupnosti, ceny a šetrenia času. Keď sa povie "fastfood", každému sa vynoria v mysli reštaurácie a známe reťazce rýchleho občerstvenia, ktoré ponúkajú chutné jedlá. Keď sa ponáhľate, obvykle sa stanú prvou voľbou, ak vám škŕka v žalúdku. O tom, že neumriete od hladu, svedčí množstvo reštaurácií, ktoré sa nachádzajú takmer na každom rohu po celom svete. Niet divu, že ľudia majú ľahký prístup k rýchlemu občerstveniu. 

Kde sa dáva prednosť fastfoodu? 

Na druhej strane, toto jedlo má svoju temnú stránku. Neprospieva zdraviu, ba práve naopak, zaťažuje telo svojím vysokým množstvom soli, tukov, cukrov a kalórií. Bohužiaľ, ktoré krajiny si doslova bez rýchleho občerstvenia nevedia predstaviť život!

Nedávna správa podľa food.ndtv.com odhalila, ktoré z nich sú najviac posadnuté týmto nezdravým jedlom:

 

Správu zdieľala na Twitteri @theworldindex, pričom bola pôvodne zverejnená v magazíne CEO World v decembri 2022. V zozname je vidieť, že na vrchole sú Spojené štáty americké a Spojené kráľovstvo, čo nie je až také prekvapivé. Zaujímavé však je, že Francúzsko a Švédsko sa umiestnili na štvrtom a piatom mieste a Rakúsko obsadilo piatu priečku. Dokonca sa tam objavila aj India, ktorá sa dostala na trináste miesto v zozname.

Na správu zverejnenej publikáciou reagovalo množstvo používateľov. Viacerí boli dokonca presvedčení, že Kanada mala byť vyššie v rebríčku. 

Viac o téme: JedloRýchle občerstvenieKrajiny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9