Jednoduchý TRIK, ktorý ODSTRÁNI problémy so ZASPÁVANÍM: Toto spravte s NOSOVÝMI dierkami

Zdroj: gettyimages.com
2023-03-01 06:00:00

Koniec s nekonečným prehadzovaním sa v posteli. Ak odbije polnoc a vy stále pozeráte do stropu, je viac než isté, že ráno bude vaše telo vyčerpané a frustrované. Vyskúšajte jednoduchú metódu, ktorá vás doslova "vypne".

Odborníčka na výživu Suzie Sawyerová sa podelila o tip, ako zaspať v priebehu pár sekúnd. Je založený na parasympatickom nervovom systéme tela.

Hoci joga pred uložením sa do postele či teplý kúpeľ by mohli niektorých hneď uspať, nemusia fungovať u každého. Trik s nosovými dierkami by však mohol byť osvedčenou metódou, ktorá zaberie u každého, kto má problémy ponoriť sa do ríše snov. 

"Váš dych je silný upokojujúci prostriedok. Položte si prst na pravú nosnú dierku a dýchajte ľavou nosnou dierkou, pričom sa pomaly a zhlboka nadýchnite. To pomáha povzbudiť telo a spustiť parasympatický nervový systém, a to upokojuje a napomáha spánku," radí odborníčka. 

Sawyerová dodáva, že aj horčík môže pomôcť vďaka svojmu relaxačnému účinku. Za jeho účinkom je pravdepodobná schopnosť minerálu regulovať produkciu melatonínu. Nájdete ho v banánoch, avokáde, orechoch, semenách a strukovinách. 

Ako zrelaxovať telo? 

Existuje množstvo spôsobov, ktoré vám pomôžu v lepšom spánku. U niektorých napríklad funguje, ak majú otvorené okno alebo popíjanie bylinkového čaju, no ak chcete svoje telo upokojiť, treba mať na pamäti základné pravidlá. Dodržiavanie času, kedy si líhate do postele a vstávate, vytvorenie pokojného prostredia, pravidelné cvičenie a obmedzenie príjmu alkoholu a kofeínu tesne pred spaním, to všetko podporí relaxáciu tela a zvýši šancu na dlhý a kvalitný spánok

Fotogaléria


Tagy:
zdravie spánok dýchanie nosové dierky

2023-03-01 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia